Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Rusya: ABD Suriye’de petrol kaçakçılarını koruyor

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Suriye’deki askeri varlığını sürdürme ve güçlendirme planlarını 'uluslararası devlet haydutluğu' olarak tanımladı. Açıklamada ABD’nin petrol kaçakçılarını koruduğu belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-27 13:26:59

Rusya: ABD Suriye’de petrol kaçakçılarını koruyor

ABD'nin Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını IŞİD'den korumak için ek asker gönderme planına Rusya Savunma Bakanlığı'ndan tepki geldi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre açıklamada uluslararası yasalara veya Amerikan yasalarına göre Washington'un askeri varlığını artırma yetkisinin olmadığı belirtildi.

Açıklamada "Washington'un mevcut eylemleri, Suriye'nin doğusundaki petrol yatakları üzerinde askeri kontrolü ele alması ve sürdürmesi basitçe ifade etmek gerekirse uluslararası devlet haydutluğudur” denildi.

Açıklamada ayrıca ABD birliklerinin ve özel güvenlik şirketlerinin Suriye'nin doğusunda ayda 30 milyon dolardan fazla kazanç sağlayan petrol kaçakçılarını koruduğu belirtildi. ABD'nin askeri varlığını sürdürme planlarının ülkenin güvenlik endişeleriyle ilgisinin olmadığı kaydedildi.

ABD'DEN AÇIKLAMA

ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili dün Suriye'nin doğusundaki petrol yataklarını IŞİD'den korumak için bölgeye ek asker göndereceklerini duyurmuştu. Adı açıklanmayan yetkili bu adımın Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ile koordineli bir biçimde atılacağını söylemişti.

Ardından Barış Pınarı Harekatı kapsamında Irak'a çekilen Amerikan askerlerinin bir kısmının, 12 araçlık konvoyla Suriye'de geri döndüğü haberleri aktarıldı.

EHyrANuX4AArLGZ

GRAHAM DUYURMUŞTU

ABD'nin Suriye'de petrolü "korumaya" yönelik çabalarını Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, iki gün önce açıklamıştı. 25 Ekim'de Beyaz Sarayda ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley ile yapılan brifinge katılan 10 senatörden biri olan Linsdey Graham, brifingin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Graham, Suriye'deki petrol kaynaklarının korunması gerektiğine vurgu yaparak, "Genelkurmay Başkanı Milley, Suriye'nin belirli bölgelerindeki petrolün IŞİD veya İran'ın eline geçmesini önleyebileceğimiz bir plan hazırlıyor" dedi.

ABD MEDYASI: ZIRHLI TUGAY KOUNŞLANDIRILACAK

Graham, planla alakalı detaylı bir bilgi paylaşmazken, ABD medyasında yer alan haberlere göre söz konusu petrol sahalarının korunması için 30 Abrams tankından oluşan zırhlı bir tugayın gönderileceği ileri sürüldü.

Söz konusu planın gerçekleşmesi durumunda bölgede Rusya ve Suriye rejimine karşı ABD'nin ateş gücünde önemli bir artış sağlanmış olacak.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara