Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rusya: ABD Esed konusunda yumuşadı

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Türkiye ve Esed ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 22:46:13

Rusya: ABD Esed konusunda yumuşadı

Temsilci, "Türkiye ile Rusya arasında bir çatışma olmayacağını ümit ediyorum" Esed'in geleceği ile de ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı. Temsilci, ABD'li yetkililerin Esed'in görevinden ayrılması konusunda "yumuşadığını" ifade ederken Suriye liderinin açıklamalarının "Rusya'nın Suriye krizinde gösterdiği diplomatik çabaya uymadığı" açıklamasında bulundu.

SURİYE KRİZİ YENİ DÜNYA SAVAŞINA YOL AÇMAZ'

Vitaliy Çurkin, Suriye krizinin yeni dünya savaşının başlangıcı olup olmayacağı sorusuna, "Umarım olmaz. Gelişmenin Rusya, ABD, NATO ve diğerleri arasında bir küresel çatışma, üçüncü dünya savaşı yönünde olduğunu sanmıyorum" yanıtını verdi.'

SURİYE ATEŞKESİ KABUL ETMEZSE ÇATIŞMA UZAR'

Suriye'deki savaşın bir 5 yıl daha devam edemeyeceğini kaydeden Rus diplomat, "Suriye, dağılma eşeğinde. Hatta tüm Suriye halkı için felaket söz konusu" dedi.

Suriye hükümetinin ateşkesi kabul etmemesi durumunda çatışmanın uzayacağını ifade eden Daimi Temsilci, "Suriye ordusu şimdi muhtemelen Halep'i alacak. Ancak ateşkesi reddetmeleri, zafere elde edilinceye kadar savaşmayı seçmeleri durumunda bu çatışma daha çok uzun zaman sürecek. Bunu hayal etmek bile korkutucu. Bu benim kişisel fikrim. Devlet Başkanı Esed'in açıklamasını televizyondan duydum. Bu açıklama elbette Rusya'nın diplomatik çabalarıyla çelişiyor. Ancak bu tür açıklamalara büyük önem verilmemeli, dramatize edilmemeli. Şam'ın sonuç olarak yapacaklarına bakmalı. Rusya bu krizde siyasi, diplomatik ve askeri anlamda çok çaba harcadı. Bu nedenle Beşar Esed'in da uygun tepki vermesini isterdik" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara