Dolar

32,4827

Euro

34,8964

Altın

2.438,03

Bist

9.716,95

Rusya: ABD diplomat sayısını kendi azalttı

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova yaptığı açıklamada, Moskova’nın ABD’den diplomat sayısını azaltmasını istemediğini, bunun ABD'nin kendi kararı olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-29 00:21:58

Rusya: ABD diplomat sayısını kendi azalttı

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova, ABD'nin Rusya'daki diplomat sayılarının azaltılmasıyla Rusya'nın hiçbir alakası olmadığını söyledi.

Dojd televizyonuna konuşan Zaharova “Bu bir karar değildi, ABD'ye yöneltilmiş bir teklifti. Personelinin azaltılmasına yönelik kararı ABD verdi. Bu kesinlikle Rusya'nın talebi değildi. Biz teklifte bulunduk. Onlar da istedikleri gibi yaptılar” dedi.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, Aralık 2016'da Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddiasıyla 35 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi ve New York ile Maryland'deki Rus diplomatik kuruluşlarının kapatılmasını içeren bir yaptırım kararı vermişti.

ABD'nin iki Rus diplomatik mülkünü iade etmemesinin ardından da Rusya ABD büyükelçiliğinde ve konsolosluk görevlerinde çalışan diplomatik ve teknik personel sayısının 1 Eylül'e kadar 455'e düşürülmesini talep etmişti. Bu sayı, ABD'nin 35 diplomatı sınır dışı etmesinin ardından Rusya'nın ABD'de kalan diplomatlarının sayısına eşit.

Haber Ara