Dolar

32,4896

Euro

34,9304

Altın

2.432,00

Bist

9.807,33

Rusya, 23 Kırım Tatar Türkü’nü daha gözaltına aldı

Rus işgali altında bulunan Kırım’da, Tatar Türkleri'ne karşı baskı ve tutuklamalar sürüyor. Kırım'ın Sudak şehrinde, 27 Mart tarihinde, en az 25 Tatar ailenin evine düzenlenen baskında 23 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-14 19:15:19

Rusya, 23 Kırım Tatar Türkü’nü daha gözaltına aldı

 

buyuksonbuyukf

Rusya'nın işgali altında bulundurduğu Kırım'da Tatar Türklerine karşı uygulanan baskı ve gözatılar sürüyor.
Kırım'ın Sudak şehrinde, işgalcilerin 27 Mart'ta düzenlediği baskın sonucunda alıkonulan 23 Kırım Tatarının ve diğer siyasi tutsakların en kısa zamanda sağ salim evlerine dönmesi için dua edildi.
Dün düzenlenen toplu duada bir araya gelen Kırım Tatarları, siyasi tutsaklar ve kaçırılanlar için dua etti.

İŞGALCİLERDEN KIRIM TATARLARININ EVLERİNE EŞZAMANLI BASKINLAR

Kırım Habar Ajansına göre; Rus işgali altında bulunan Kırım'da işgalcilerin Kırım Tatar halkına baskı uygulamak amacıyla uydurduğu sözde “Hizb-ut Tahrir” davası çerçevesinde 27 Mart tarihinde, en az 25 Kırım Tatar ailenin evine toplu baskınlar düzenlendi.
Baskın sonucunda 20 Kırım Tatarı gözaltına alındı. Ayrıca, evlerinde arama yapılan soydaşlarını desteklemek için evlerin yakınına gelen iki aktivist gözaltına alındı. Bunlardan birine 5 gün hapis cezası, diğerine ise 500 ruble para cezası verildi.
28 Mart tarihinde ise Rus işgalcilerin bir gün önce Kırım'da Kırım Tatarlarının evlerine düzenledikleri toplu baskın sırasında yerlerini tespit edemediği 4 Kırım Tatarından 3'ü; Remzi Bekirov, Osman Arifmemetov ve Vladlen Abdulkadırov Rusya'nın Rostov-na-Donu şehrinde gözaltına alındı. Baskın sırasında evde bulunamayan dördüncü Kırım Tatarı Edem Yayaçikov'un nerede olduğu halen tespit edilemedi. Eşinin, Yayaçikov'un kaçırıldığına dair polise ihbarda bulunduğu öğrenildi.
Kırım'ın sözde Kievskiy Bölge Mahkemesi işgalcilerce 27 Mart tarihindeki baskınlar çerçevesinde alıkonulan Kırım Tatarları hakkında 15 Mayıs tarihine kadar tutukluluk kararı verdi.
30 Mart tarihinde işgalcilerce rehin alınan 23 Kırım Tatarının Rostov bölgesinde bulunduğunu bildirdi.

kopur_1

Haber Ara