Dolar

32,5517

Euro

34,8924

Altın

2.430,93

Bist

9.645,02

Rüşvetçi polisi eşi şikayet etti, rüşvet çetesi çöktü

20 yıllık evli 4 çocuk annesi kadın, yüksek harcama yapan polis kocasının rüşvet aldığından şüphelenip ihbarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-01 10:41:42

Rüşvetçi polisi eşi şikayet etti, rüşvet çetesi çöktü

Sabah'ta yer alan habere göre: 20 yıllık evli 4 çocuk annesi kadın, yüksek harcama yapan polis kocasının rüşvet aldığından şüphelenip ihbarda bulundu. Araştırma sonucu polis eşle birlikte 46 kişi hakkında dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, yüksek harcama yapan polis kocasını ihbar eden bir kadın, karakoldaki rüşvet çetesini çökertti. İstanbul'da yaşayan Sevgi B. ve Mahmut B. çifti, 20 yıllık evliydi. 4 çocukları vardı. Trafik polisi olan Mahmut B., Küçükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği'nde çalışıyordu.

Sevgi B., kocasının son dönemdeki yüksek tutarlı harcamalarından şüphelendi. Rüşvet aldığını düşündü ve Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Kocasını ihbar eden Sevgi B. ifadesinde şunlar söyledi:

"Eşimin rüşvet aldığı hususunda çok ciddi şüphelerim var. Çünkü kendisinin harcamaları çok yüksek miktarda. Eşimin rüşvet aldığını görmedim ancak 4 ay önce bir vatandaş evimize geldi. Zarf içerisinde miktarının ne olduğunu bilmediğim parayı eşime direkt verdi."

Rüşvet vermekle suçlanan isimler şöyle: Halkalı Minibüsçüler Derneği Başkanı İbrahim Y., Sefaköy Kamyon ve Minibüsçüler Şoförler Esnaf Odası Başkanı İhsan Ç., Hamzaoğlu Turizm Şirketi'nin sahibi Hayati H., Baştur Turizm Şirketi yetkilisi Adil B., Şamiloğlu Turizm Şirketi yetkilisi Tuncay Ş., Kargokar Taşımacılık Şirketi yetkilisi Önder E., Boğaziçi Beton Şirket yetkilisi Abdurrahman A., Çeliksan Tetik Turizm Şirketi yetkilisi Ceyhun T., ŞHN Turizm Şirketi sahibi Aziz Ş., Hak Hafriyat Şirketi yetkilisi Naci A., Şua İnşaat yetkilisi Selçuk A.

31 YILA KADAR HAPİS

Konuyla ilgili soruşturma açıldı. Mahmut B. ile aynı birimde çalışan Hüseyin Ö. ve diğer polisler araştırıldı. Sonuçta da rüşvet çarkı belirlendi. Çete üyeleri, topladıkları rüşvetleri bir havuza aktarıyor sonra da aralarında paylaşıyordu. Soruşturmanın ardından Mahmut B. ve Hüseyin Ö. ile birlikte toplam 46 kişi hakkında "Rüşvet almak, rüşvet vermek, rüşvete aracılık etmek" suçlarından ağır ceza mahkemesinde dava açıldı. Mahmut B.'nin 31 yıla kadar, Hüseyin Ö.'nün ise 18 yıla kadar hapsi istendi.

İKİ DOSYA BİRLEŞECEK

Mahmut B. ile aynı birimde görevli polis memurları Taner E., Çetin K., Mahmut C.K., Yalçın T., Remzi Y. ve Mustafa A.'ya ise asliye ceza mahkemesinde görevi kötüye kullanmaktan dava açılmıştı. İki dosyanın birleştirilmesi istendi.

Haber Ara