Dolar

32,5554

Euro

34,9734

Altın

2.427,43

Bist

9.722,09

Rüşvet operasyonunda 4 tutuklama

Kocaeli 7'nci İcra Dairesi'nde görevli bazı müdür ve memurlara yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunda 4 kişi tutuklandı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-11 15:14:13

Rüşvet operasyonunda 4 tutuklama

Kocaeli Adliye Sarayı'nda Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince yapılan operasyonda, rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7\'nci İcra Dairesi'nde görevli aralarında Müdür, 2 müdür yardımcısı ve memurların da bulunduğu 6 kişiden 4'ü tutuklandı.

Rüşvet alındığına yönelik ihbarlar nedeniyle Kocaeli 7\'nci İcra Dairesi bir süredien bu yana teknik takip altında tutuldu. Perşembe günü yapılan operasyonda da rüşvet olduğu ileri sürülen paraların İcra Dairesinde paylaşıldığı belirlenince Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla baskın gerçekleştirildi. Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı. Dün akşam savcılık ifadeleri ardından mahkemeye sevk edilen 6 şüpheliden 7\'nci İcra Dairesi Müdürü Muhlis Ayhan, Müdür yardımcıları Ümit Torlakoğlu ve Vedat Bıçak, kalem memuru Vedat Demir tutuklandı. Diğer kalem memurları Haldun K. ile Şenol O. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu arada aynı operasyon kapsamında İstanbul Barosu'na kayıtlı Necati Nazmi T. adlı bir avukatın da rüşvet vermek ve aracılık etmek iddiasıyla gözaltına alındı, bu avukatın dosyasının ayrılarak Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Haber Ara