Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Rusların uçak gemisi artık uçaksız

Rusya'nın tek savaş gemisi Amiral Kuznetsov'da ard arda gelen kazalar sonrası, Rusya uçakları karada konuşlandırmaya karar verdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-08 12:30:44

Rusların uçak gemisi artık uçaksız

Rusya'nın tek uçak gemisi olan ve üst üste kazaların meydana geldiği Amiral Kuznetsov aktif olarak kullanılmayacak. National Post'un haberine göre, Rus yetkililer yaşanan kazalardan sonra Admiral Kuznetsov'daki uçaklarını karada konuşlandırmaya karar verdi.

Rus uçak gemisi Admiral Kuznetsov'un durdurma sistemindeki sorunlar kazalara sebep olmuştu. Bunun üzerine açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, uçakların Suriye'deki Hmeymim Rus askeri üssüne konuşlandırılabileceğini belirtmişti.

İNİŞ YAPAN UÇAKLAR DENİZE DÜŞÜYOR

Suriye iç savaşı için Akdeniz'de bulunan ve Rusya'nın tek savaş gemisi olan Amiral Kuznetsov gemisine iniş yapan bir Su-33 savaş uçağı denize düşmüştü. Bu olaydan sadece iki hafta önce de Mig-29K model savaş uçağı Akdeniz'e gömülmüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, eğitim uçuşu esnasında savaş uçağının, uçak gemisine bir kaç kilometre kala teknik bir arıza sonucu düştüğü iddia edilmişti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara