Dolar

32,5314

Euro

34,8739

Altın

2.432,39

Bist

9.645,02

Ruslar tükenmişlik sendromunda!

İnsan kaynakları portalı HeadHunter'ın araştırmasına göre, Rusya'da her üç çalışandan biri mesleki tükenmişlik sendromu yaşıyor. Rusya'da çalışanların yüzde 55'i fırsatını bulduğu takdirde iş değiştirmeye hazır.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-06 13:32:12

Ruslar tükenmişlik sendromunda!

buyuk_75

Rusya'da çalışanlar heyecanını yitirdi. İnsan kaynakları portalı HeadHunter'ın araştırmasına göre, Rusya'da her üç çalışandan biri mesleki tükenmişlik sendromu yaşıyor. Rusya'da çalışanların yüzde 55'i fırsatını bulduğu takdirde iş değiştirmeye hazır.

İnsan kaynakları portalı HeadHunter'ın "Mesleki Tükenmişlik" adlı araştırması bu sonucu ortaya koydu.

Araştırmaya katılanların yüzde 19'u işini "kesinlikle değiştirmek istediğini" belirtirken, yüzde 37'si "iş değişikliğine hayır demeyeceğini" söyledi. 

Ankete göre yüzde 25'lik bir kesim ise iş değiştirmeye hazır değil. Başka bir işle meşgul olmayı istediklerinden emin olmayanların oranı yüzde 11. Kararsızların oranı yüzde 9.

buyuk2_29

Meslek değiştirmeyi en çok isteyenler, kariyerinin henüz başına olanlar, öğrenciler, idari personel ve satış elemanları. İş değiştirme konusunda en az hevesli olanlar ise sanat, medya, bilişim teknolojileri, bilim ve eğitim alanlarında faaliyet gösterenler.

HeadHunter'ın araştırmasına göre, Rusya'da her üç çalışandan biri mesleki tükenmişlik sendromu yaşıyor. Bu düşünceyi aklından hiç geçirmeyenlerin oranı sadece yüzde 5. Kadınlar arasında mesleki tatminsizlik oranı daha yüksek .

Haber Ara