Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rus vekil Gavrilov, Erdoğan’dan Türkiye’deki dini tesisleri istedi

Duma Sivil Toplumu Geliştirme, Toplumsal ve Dini Derneklerin Sorunları Komitesi Başkanı Gavrilov, Ruslar tarafından inşa edilen ve devrim öncesi Rusyası'na ait olan bazı dini tesislerin Rusya'ya devrinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-17 07:24:48

Rus vekil Gavrilov, Erdoğan’dan Türkiye’deki dini tesisleri istedi

Duma vekili Sergey Gavrilov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı dini tesisleri Rusya'ya devretme konusunu değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Rusya Federal Meclisi'nin resmi yayın organı Parlamentskaya Gazeta'ya demeç veren Duma Sivil Toplumu Geliştirme, Toplumsal ve Dini Derneklerin Sorunları Komitesi Başkanı Gavrilov, Ruslar tarafından inşa edilen ve devrim öncesi Rusyası'na ait olan bazı dini tesislerin Rusya'ya devrinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu tesislere sadece kiliselerin değil, aynı zamanda tapınakların, hac merkezlerinin ve otellerin de dahil olduğunu kaydeden Gavrilov, Rusya Ortodoks Kilisesi'ne ait en az 7 kilisenin devrinin söz konusu olabileceğini ve bu sorunun çözüme kavuşması için şartların olgunlaştığını savundu.

Gavrilov, "Bu tesisler İstanbul'un yanı sıra Rus turistler ve hacılar arasında popüler olan Antalya, Aziz Nikolaos'un eğitim verdiği ve gömüldüğü Demre gibi yerlerde bulunuyor. Türkiye'nin ilgili kentlerindeki yönetimler, Rus konuklar ve yatırımcılar için elverişli koşulların oluşturulması için bizlere bu imkanları sunmaya hazır" ifadelerini kullandı.

Rus vekil, devir sürecinin başlatılması için Erdoğan'ın 'iyi niyetinin' ve ilgili tesisleri Rusya'ya devretmeye hazır olduğunu açıklamasının gerektiğini belirterek, bu kararın erdemli bir hareket olacağını söyledi.

Gavrilov, "Erdoğan, Türkiye'nin diğer dünya dinlerinin inananlarına saygıyla yaklaştığını birçok kez dile getirdi. Madem öyle, Ayasofya'nın statüsü de değiştirilmişken Hıristiyan tesislerin Rusya'ya devri konusunda adım atılması, Türk lider için çok mantıklı olacaktır. Mülkiyet hakkı, İslam'da da kutsaldır" diye ekledi.

Kaynak: Sputnik

Haber Ara