Dolar

32,5526

Euro

34,8453

Altın

2.434,09

Bist

9.722,09

Rus ve Türk Genelkurmay Başkanları görüşmesine 'Suriye' mesajı

Rusya Müslümanları Din İdaresi Müftüsü Talgat Tacettin, Rus ve Türk Genelkurmay Başkanlarının görüşmesi konusunda açıklama yaptı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-01 23:29:25

Rus ve Türk Genelkurmay Başkanları görüşmesine 'Suriye' mesajı

Ajanslarda yer alan habere göre; Rus ve Türk genelkurmay başkanları arasındaki görüşmenin acil bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Rusya Müslümanları Din İdaresi Müftüsü Talgat Tacettin, bu temasların Suriye'de işbirliğini kurmaya yardımcı olacağını belirtti.

Rus ve Türk askerlerin Suriye konusunda verimli işbirliği kurabileceğini kaydeden Tacettin, “Buna ihtiyacımız var zira biz komşuyuz. Eğer komşumuzun evinde yangın varsa oturup çay içemezsin veya hamamda keyif çatamazsınız. Bu yangın evinize de sıçrayabilir. Bu acil bir ihtiyaç ve Rusya ile Türkiye arasındaki karşılıklı anlayışın ve karşılıklı desteğin canlandığına seviniyoruz” dedi.

TÜRKLER YÜZYILLAR BOYUNCA İSLAM DÜNYASINI KORUDU'

“Tüm komşular, tüm dünya uluslararası terörizm yangını söndürmeli” diyen Müftü, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de bu ülkenin meşru hükümetinin daveti ve talebi üzerine hareket ettiğini hatırlattı. Tacettin, ayrıca Türklerin binlerce yıl önce Sibirya'dan atlar üzerinde Anadolu'ya gittiğinin altını çizerek, “Ve yüzyıllar boyunca İslam dünyasını korudular” diye ekledi.

 

Haber Ara