Dolar

32,5870

Euro

34,8201

Altın

2.416,94

Bist

9.645,02

Rus ve Esed uçakları İdlib'i vurmaya devam ediyor

Rus ve rejim savaş uçakları, İdlib kırsalına hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 12:41:50

Rus ve Esed uçakları İdlib'i vurmaya devam ediyor

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Rus savaş uçakları, dün gece İdlib şehrinin güney kırsalındaki Tarmala kasabasına  6 hava saldırısı düzenledi.

Rus hava saldırıları, Esed rejiminin Kürt dağında konuşlu toplarla Tarmala kasabasındaki sivil yerleşim yerlerini vurmasının ardından gerçekleşti. Saldırılar sonunda çok sayıda sivil yaralandığı ve hayatını kaybedenlerin olduğu aktarıldı.

Tarmala kasabasına ek olarak Rus savaş uçakları İdlib'in güney kırsalında bulunan Eriha'nın Urum el Cuz köyüne ve Âbidîn, Nakir ve Rakaya köylerine de saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılar neticesinde sivil yerleşim yerlerinde ağır maddi kayıplar aktarılırken herhangi bir can kaybından bahsedilmedi.

ESED HELİKOPTERLERİ DE İDLİB KIRSALINI HEDEF ALDI

Rus saldırılarının yanında Esed rejimi helikopterleri de İdlib kırsalındaki Habit kasabasını helikopterlerle hedef aldı. Varil bombaları kullanılan saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda sivilin de yaralandığı bildirildi.

HALEPLİ SİVİLLER İDLİB'E TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Geçtiğimiz Aralık ayında Esed rejiminin Halep'in tüm kontrolünü ele geçirmesinin ardından şehirdeki siviller İdlib'e nakledilmişti.

16 Aralık 2016 tarihinde Türkiye'nin de dahil olduğu Halep'in tahliyesi operasyonu ile yaklaşık 45 bin sivil muhaliflerin kontrolündeki İdlib şehrine getirilmişti.

 

Rus savaş uçaklarının Âbidîn köyüne düzenlediği hava saldırıları için:

Haber Ara