Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rus uzmanlar: İHA teknolojisinde Türkiye'nin gerisindeyiz

Rusya'da yayınlanan askeri sanayi dergisi Voenno-Promışlennıy Kuryer'de çıkan değerlendirme yazısında, 'Türkiye'nin bile insansız hava aracı teknolojisi alanında Rusya'dan ileride olduğu ve Türk İHA'larının Rus hava savunma sistemlerini kolayca avladığı' yorumuna yer veriliyor.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-13 07:42:15

Rus uzmanlar: İHA teknolojisinde Türkiye'nin gerisindeyiz

Rusya'da yayınlanan askeri sanayi dergisi Voenno-Promışlennıy Kuryer, insansız hava aracı teknolojisinde  ABD'nin gerisinde kaldıklarımı savunarak bu durumu eleştirdi. Dergide çıkan değerlendirmede, "Türkiye'nin bile bu alanda Rusya'dan ileride olduğu ve Türk İHA'larının Rus hava savunma sistemlerini kolayca avladığı" yorumuna yer veriliyor.

Yazıya göre, Rusya'nın İHA teknolojisinde geri kalmasının en önemli nedeni, kendine ait ileri mikroelektronik cihazlara sahip olmaması. Sorunun çözülmesi için konan hedef ise oldukça iddialı: "Ülkenin genel olarak endüstrileşmesi".

Haziran ayında Ukrayna merkezli Defense Express portalı, kendi kaynaklarına dayandırdığı bir haberde Rusya'nın Suriye'de ve Libya'da en az 23 hava savunma sistemini kaybettiğini yazmıştı.

Amerika'da çıkan Breaking Defense dergisi de 2018'de yayınladığı bir analizde Rusya'nın insansız hava aracı teknolojisinde ABD'nin yanı sıra Çin, İran ve Türkiye'nin gerisinde olduğunu ileri sürmüştü.

Kaynak: Türkrus

Haber Ara