Dolar

32,3068

Euro

35,0599

Altın

2.307,54

Bist

9.079,97

Rus uzman Stanislav Tarasov: S-400 savaşını Erdoğan mı, ABD mi kazanacak?

Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 krizini değerlendiren Rusya'nın önde gelen Türkiye uzmanlarından Stanislav Tarasov, “Trump’ın, Erdoğan’ın S-400 konusundaki uzlaşmazlıkları gidermek için ortak çalıştay kurulması teklifine olumlu yaklaştığı yönünde veriler var. Eğer bu olursa, tek bir anlama gelir: Erdoğan kazandı” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-11 18:14:07

Rus uzman Stanislav Tarasov: S-400 savaşını Erdoğan mı, ABD mi kazanacak?

Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 krizini değerlendiren bazı uzmanlara göre, “Türkiye, ya ABD-NATO tarafını seçecek, ya da Rusya-Avrasya ile birlik yaparak Batı'dan kopacak. Ama durumun böyle olmadığı anlaşılıyor” denildi.

Rusya'nın önde gelen Türkiye uzmanlarından Stanislav Tarasov ise, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 satın alımıyla ilgili yaşanan son gelişmeleri yorumladı.

Tarasov'un Regnum ajansı için kaleme aldığı yazıdan bazı bölümler özetle şöyle:

“Türkiye, Moskova ile askeri ve teknik işbirliğini geliştirerek, NATO'nın içinde kriz oluşturuyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘S-400 konusunda bize dayatmada bulunanlar, neden bunu Yunanistan'a, Bulgaristan'a ya da Slovakya'ya S-300 için yapmıyorlar?' diyor. 

S-400'ler Türkiye ile ABD arasında krize yol açtı mı? Yoksa bu sadece buzdağının görünen yüzü mü? Washington ve diğer NATO üyeleri, Ankara'nın ittifaktaki önemli rolünün farkında. Ancak bu ülke ile eşit düzeyde diyalog kurmamaları, Erdoğan'ın sinirlerini geriyor. 

Erdoğan, Rusya ile ilişkilerinin güçlenmesinin ABD'nin politikalarının sonucu olduğunu söylüyor. Moskova, Orta Doğu'da ABD'den daha başarılı oldu.  

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Erdoğan'ın S-400 konusundaki uzlaşmazlıkları gidermek için ortak çalıştay kurulması teklifine olumlu yaklaştığı yönünde veriler var. Eğer bu olursa, tek bir anlama gelir: Erdoğan kazandı.”

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara