Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rus uzman: Fransız Senatosu'nun kararı bir uydurmadır

Tanınmış Rus uzmanı Yevgeni Mikhailov, 'Fransız Senatosu'nun sözde ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’ni tanıma gerekliliği konusundaki aldığı karar uydurmadan başka bir şey değildir' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-26 12:30:25

Rus uzman: Fransız Senatosu'nun kararı bir uydurmadır

Fransız Senatosu'nun, Dağlık Karabağ ile aldığı 'tanıma kararı'na tepkiler sürüyor.

Tanınmış Rus uzmanı Yevgeni Mikhailov, "Fransız Senatosu'nun sözde ‘Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanıma gerekliliği konusundaki aldığı karar uydurmadan başka bir şey değildir" dedi.

Mikhailov, ‘azvision.aza'ya yaptığı açıklamada, böyle bir kararın kabulünün güçlü diasporayı tatmin etmeyi amaçladığını belirterek, “Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Karabağ'ı Azerbaycan'ın bir parçası olarak görüyor ve Fransa Dışişleri Bakanlığı Karabağ'ın bağımsızlığını ya da Ermeni ordusunun yenilgisinden sonra kalan kısmını tanımayı reddediyor. Ermeni diasporasının güçlü olduğu ülkelerde bu konudaki oyunların devam edeceğine şüphe yok. Ancak bu gerçek durumu değiştirmeyecektir. Karabağ Azerbaycan'dır" dedi.

Yevgeny Mihaylov'a göre, kilit oyuncular Rusya ve Türkiye, işgal altındaki Azerbaycan topraklarının tesliminde varılan anlaşmaların ihlaline izin vermeyecek.

Rus uzman Mihaylov, “Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Karabağ'ın Azerbaycan'a ait olduğunu ve başka yolu olmadığını açıkça belirtti. Artık statükodan bahsetmek uygunsuz. Bu konunun gelecekte diplomatik olarak çözüleceğini düşünüyorum” dedi.

Alınan kararının bir geçirliliği yok

Öte yandan Dün Fransız Senatosu'nda kabul edilen sözde “Dağlık Karabağ Cumhuriyetini'ni tanıma kararı, Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan ateşkes anlaşmasında, Dağlık Karabağ'ın statüsünü belirten unsur bulunmuyor.

Ayrıca Birleşmiş Milletler'e (BM) göre, Dağlık Karabağ, Azerbaycan toprağı olarak kabul ediliyor.

Fransa, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanı ülkelerden biri olarak Dağlık Karabağ sorununda tarafsızlığını yitirmekle ve Ermenistan'a destek vermekle eleştiriliyor.

Haber Ara