Dolar

32,5214

Euro

34,7874

Altın

2.421,22

Bist

9.715,45

Rus uçakları Suriye'yi vurmak için İran'dan havalandı

Rus yetkililer, ülke savaş uçaklarının Suriye'yi vurmak üzere İran'dan havalandığını açıkladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-16 14:21:32

Rus uçakları Suriye'yi vurmak için İran'dan havalandı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'deki Şam Fetih Cephesi ( eski adı ile Nusret Cephesi) ve IŞİD hedefleri vurmak üzere İran'daki bir üsten havalandığını açıkladı.

SAVAŞ UÇAKLARI HAMEDAN'DAN HAVALANDI

Rus Savunma Bakanlığı'ndan bugün yapılan açıklamada Su-34 ve Tu-22 M3 tipi savaş uçaklarının Suriye'nin Halep başta olmak üzere Deyrezzor ve İdlib şehirlerindeki Şam Fetih Cephesi ve IŞİD hedeflerini vurmak üzere İran'ın Hamedan şehrindeki bir üsten havalandığı belirtildi.

Bakanlık ayrıca bir video yayınlayarak Tu-22M3 tipi Rus uçaklarının "Suriye'deki terörist hedefleri" nasıl bombaladığını kamuoyu ile paylaştı.

RUSYA, BAŞKA BİR ÜLKEYİ KULLANMAMIŞTI

Rusya, Suriye'ye karşı yürüttüğü operasyonlarda bugüne kadar başka bir ülkedeki üssü kullanmamıştı.

Yaklaşık bir yıldır Esed rejimine havadan ve karadan destek veren Rusya, hava operasyonlarında Ortadoğu'daki herhangi bir ülkeyi üs olarak kullanmamış olması Tahran ve Moskova arasındaki işbirliğinin seviyesinin artmış olduğunun bir göstergesi olarak değerlendirildi.

RUSYA VE ABD ARASINDA ANLAŞMAYA DOĞRU

Rusya'nın bu hareketi Rus Savunma Bakanı'nın Moskova ve Washington arasında Suriye'ye konusunda bir anlaşmanın yakın olduğunu açıklamasının hemen  ardından geldi.

Savunma Bakanı Sergei Shoigu, yapılan anlaşmaya dair "Suriye'ye barış getirmek üzere ortak bir savaşı başlatmak üzere bize ortak bir zemin hazırlayacak" derken Rus temsilcilerin Amerikalı mevkidaşları ile yakın bir biçimde çalıştığını belirtti.

ABD'NİN CEVABI İRAN'A DÖNMEYE Mİ SEBEP OLDU?

Shoigu'nun bu açıklamasına ABD'den gelen yanıt anlaşmaya dair pek de olumlu bir tablo çizmedi.

ABD'li bir yetkiliden yapılan açıklamada, Rusya ile tartışma ve müzakerelerin devam ettiği ancak anlaşmanın o kadar da" yakında" olmadığı belirtildi.

Amerikan tarafından gelen bu açıklamadan sonra Rus uçaklarının İran'dan havalanması, Rusya'nın ABD'ye güvenmek yerine uzun zamandır müttefiki olan İran'a döndüğünün bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Haber Ara