Dolar

32,4967

Euro

34,6254

Altın

2.478,93

Bist

9.642,61

Rus uçakları İdlib'te yerleşim yerini vurdu

Rus uçakları İdlib'te yerleşim yerini vurdu

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-18 22:40:51

Rus uçakları İdlib'te yerleşim yerini vurdu
Rus ordusuna ait savaş uçaklarının İdlib'in Cesr eş Şuğur ilçesinde yerleşim yerine saldırması sonucu 16 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı bildirildi.

AA muhabirinin bölgedeki sivil savunma yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Rus uçakları, İdlib'in güney batısındaki muhaliflerin denetiminde olan Cesr eş Şuğur ilçesindeki sivil yerleşim yerine saldırdı.

Saldırıda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 16 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 20 kişinin de yaralandığını ifade eden yetkililer, sivil savunma ekiplerinin saldırı bölgesinde yıkılan evlerin enkazından çok sayıda çocuk çıkarttığını, bazı ev ve iş yerlerinde de yangın çıktığını bildirdi.

-'Rus uçakları DAEŞ'le olan cephe hattına misket bombasıyla saldırdı'

Öte yandan Şehba Prees Yayın Yönetmeni Mamun Hatib, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rus savaş uçaklarının Halep'in kuzeyindeki Mare ilçesinin doğusunda bulunan muhaliflerin, terör örgütü DAEŞ'le olan cephe hattına misket bombasıyla saldırdığını söyledi.

Hatib, 'Rus uçaklarının vurduğu muhaliflerin cephe hattı terör örgütü DAEŞ militanlarının hattından sadece 500 metre uzaklıktaydı. Ruslar, DAEŞ'e saldırmak yerine muhaliflere saldırdı. Rusya ve rejim DAEŞ'le iş birliği içerisinde, eğer işbirliği olmamış olaydı Rus uçakları DAEŞ'e ait karargahlara da saldırırdı' diye konuştu.

Rusların Mare'de saldırdığı cephe hattındaki patlamamış misket bombalarının sivil savunma ekipleri ile Şam Cephesine (Cephet'ul Şamiyye) bağlı bomba uzmanlarınca toplandığını ifade eden Hatib, 'Ruslar Halep'in güneyinde muhaliflerin Esed güçleriyle kentin kuzeyinde ise muhalifleri terör örgütü DAEŞ ile PYD güçleriyle olan cephe hatlarına sürekli saldırıyor' ifadelerini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı, 30 Eylül'de Suriye topraklarındaki terör örgütü DAEŞ hedeflerine yönelik hava operasyonları başlattığını duyurmuştu. Ancak Rus uçakları daha çok Humus, Hama, İdlib ve Halep'te ılımlı muhaliflere ait karargah ve eğitim kamplarıyla, sivilleri hedef alıyor.

Haber Ara