Dolar

32,3546

Euro

34,9507

Altın

2.325,47

Bist

9.079,97

Rus pazarına Türk domatesi girmeyecek

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkachev, Rusya pazarında Türk domatesinin kabul edilmeyeceğini açıkladı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-07 16:05:31

Rus pazarına Türk domatesi girmeyecek

Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev, Türkiye'den domates ithal etmeye hazır olmadıklarını ve böyle bir adım atmayı planlamadıklarını bildirdi. Rus Rossiya 24 kanalına bir mülakat veren Tkaçev, Rus tarım sektörüne son dönemde ciddi yatırımlar yaptıklarını söyledi. Domates, salatalık ve diğer bazı sebze ürünlerine devlet kaynaklarından önemli oranda harcama yapıldığına işaret eden Tkaçev, "Şimdi yerli üreticilere sırtımızı dönemeyiz. Bu nedenle Türkiye'den domates ithal etmeye hazır değiliz ve böyle bir adım atmayı planlamıyoruz" dedi. Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, bir süre önce yaptığı açıklamada, İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında Türk yetkililerle Rusya'ya domates ithalatının istişare edileceğini söylemişti.

YOĞUN GÖRÜŞMELER YAPILMIŞTI

Türkiye ile Rusya arasında yürütülen görüşmelerde bir çok ürünün satışa ile ilgili sorunlar çözülmüştü. Ancak Rus tarafı, üreticilerinin domates üretimi için yatırım yaptıklarını bu nedenle bir süre Türkiye'den domates alımı yapmayacaklarını açıklamıştı.

Türkiye'nin Rusya'ya satışını yaptığı ürünler arasında önemli bir yer tutan domatesin bu ülkeye ihracatının yeniden başlaması için yoğun görüşmeler sürdürülmüştü.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara