Dolar

32,5027

Euro

34,7530

Altın

2.495,33

Bist

9.524,59

Rus Parlamentosu son protestolarda 'dış güç müdahalesini' araştıracak

Rusya’da son yılların en ciddi protesto hareketi devam ederken Rus Parlamentosu eylemlere olası bir 'dış müdahalenin' olup olmadığını araştıracağını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-08-20 09:07:57

Rus Parlamentosu son protestolarda 'dış güç müdahalesini' araştıracak

Euronews'ten Hüseyin Koyuncu'nun haberine göre Pazartesi günü Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'da yapılan özel toplantıda, temmuz ayından beri her hafta sonu devam eden protestolarda olası bir "dış müdahalenin" araştırılması için bir komisyon kuruldu.

Duma Başkanı Vyacheslav Volodin, "Şüpheli yabancı gazeteci ile diplomatların açıklamada bulunmaları için söz konusu komisyona davet edileceklerini" açıkladı.

Rusya ayrıca Alman haber ajansı Deutsche Welle tarafından sosyal medyada "protesto çağrıları" olarak nitelendirdiği paylaşımlarını kınamak için bir Alman diplomatını çağırmıştı.

GOOGLE'A PROTESTO UYARISI

Ayrıca geçtiğimiz haftalarda, Rus iletişim denetleme ve düzenleme kurumu Roscomnadzor, Google'dan YouTube üzerinden yasa dışı toplu eylemlerin reklamını yapmamasını istemişti.

Denetleme kurumu Google'ın taleplerini yerine getirmemesi halinde bunu "iç işlerine müdahale olarak" kabul edeceklerini ve "Rusya'daki demokratik seçim sürecini olumsuz etkileme ve engelleme" olarak göreceklerini duyurmuştu.

 

Haber Ara