Dolar

32,5803

Euro

34,9119

Altın

2.437,17

Bist

9.645,02

Rus Novaya gazetesi: Kimse böyle müttefik istemiyor

Rus Novaya Gazetesi, “Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko yurtdışından, - farklı biçimlerde ve farklı amaçlarla da olsa- hem Batıdan hem Doğudan baskı görüyor. Kimse böyle bir müttefik istemiyor. İkincisi, yalanlar artık işe yaramıyor” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-14 12:09:27

Rus Novaya gazetesi: Kimse  böyle müttefik istemiyor

Rus Novaya Gazetesi, “Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko hem Batıdan, hem Doğudan baskı görüyor. Kimse böyle bir müttefik istemiyor. İkincisi, yalanlar artık işe yaramıyor” dedi.

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko'nun geçen pazar günü tutuklu bulunan muhalefet temsilcileriyle cezaevinde buluşması Batı ve Rus basınında çeşitli tepkilere yol açtı.

Medyaya yayınlanan haberlere göre, buluşma, Lukaşenko'un Anayasa reformu için destek arayışı olarak görülürken; Rus basınında çıkan haberlerde Moskova yanlısı Lukaşenko'ya yönelik ağır eleştiriler vardı.

Rus Novaya Gazeta'nın Belarus muhabiri Irina Chalip, Lukaşenko ile muhalefet temsilcilerinin buluşmasını olumlu bulurken şu ifadeleri kullandı:

“Teslimiyetin ilk işareti bu. Birincisi, Lukaşenko yurtdışından, - farklı biçimlerde ve farklı amaçlarla da olsa- hem Batıdan hem Doğudan baskı görüyor. Kimse böyle bir müttefik istemiyor. İkincisi, yalanlar artık işe yaramıyor: Ne Lukaşenko'nun kazandığı yalanı, ne suçluların demir parmaklıklar ardında olduğu ne de -bir avuç beş para etmez sokağa çıktı diye- kitlelerin onu desteklediği yalanı. ... Akıllı telefon çağında yalan söylemek giderek zorlaşıyor. Dürüst davranıp cezaevine gitmek daha iyi bir yol.”

“Lukaşenko'nun pervasızlığı…”

Başka bir Rus haber portalı Yejednevni jurnal'in Genel Yayın Yönetmeni Alexander Ryklin ise, Lukaşenko'nun pervasızlığından tiksinmeye başladığını belirterek şunları söylüyor:
“'Devlet başkanı' ile muhalefetin bazı kesimleri arasındaki buluşmanın tam anlamıyla eşi görülmemiş formatı bile yeterince mide bulandırıcı. Rehin alınmış insanları kendi propagandası için kullanması görülmemiş bir alçaklık. Bu insanlar bu koşullarda kendi istekleriyle mi zorba ile yuvarlak bir masaya oturdu, yoksa buna mecbur mu tutuldular, bilmiyoruz ki. Lukaşenko'nun -ya da Moskova'daki vasisinin- düşüncesi çok açık: Bütün dünyaya ve kendi halkına müzakereye ve değişime hazır olduğu mesajını vermek.”

Haber Ara