Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rus Nezavisimaya Gazeta: Ankara-Moskova arasındaki ekonomik çıkarlar, uzlaşma arayışına itiyor

Nezavisimaya Gazeta’ya konuşan savunma uzmanlarından Rus emekli Korgeneral Yuri Netkaçev, turizmden gıda ürünlerine, enerji projelerinden inşaata kadar pek çok sektörde Türkiye’nin çıkarlarının önemine vurgu yaparak, “Sonuç olarak tüm bunlar onları da bir uzlaşma aramaya itiyor” dedi. 

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-02 12:52:14

Rus Nezavisimaya Gazeta: Ankara-Moskova arasındaki ekonomik çıkarlar, uzlaşma arayışına itiyor

Rus emekli Korgeneral Yuri Netkaçev, Ankara-Moskova arasındaki ekonomik çıkarların iki ülkeyi uzlaşma arayışına ittiğini söyledi.

İdlib krizini çözmek için 5 Mart perşembe günü Kremlin'de yapılacak Putin-Erdoğan görüşmesi için geri sayım başlarken, Rusya basınında ikili ilişkileri değerlendiren ve “uzlaşma umudu”nu gündeme getiren yorumlar artıyor.   

Nezavisimaya Gazeta'ya konuşan savunma uzmanlarından emekli Korgeneral Yuri Netkaçev, “Aslında Ankara'nın İdlib yüzünden Moskova ile bozuşması için önemli bir nedeni yok” değerlendirmesini yaptı.

Netkaçev, Türk ordusunun Suriye'deki çatışmalara doğrudan katılmasının ve kayıplarının ülkede politilkacılar ve halk arasında olumsuz tepkiler oluşturmaya başladığına dikkati çekti.

 Rus uzman asıl altı çizilmesi gereken noktanın, Türkiye'nin Rusya'daki ekonomik çıkarları olduğunu savundu.

Yaklaşan Putin-Erdoğan zirvesini hatırlatan Rus uzman, turizmden gıda ürünlerine, enerji projelerinden inşaata kadar pek çok sektörde Türkiye'nin çıkarlarının önemine vurgu yaparak, “Sonuç olarak tüm bunlar onları da bir uzlaşma aramaya itiyor” dedi. 

Haber Ara