Dolar

32,4933

Euro

34,9474

Altın

2.428,81

Bist

9.795,46

Rus Kuznetsov'dan dronlarla ilgili dikkat çeken açıklama

Gelecekteki savaşlarla ilgili konuşan Rus Dış Savunma Politikası Kurulu üyesi Yevgeny Kuznetsov, “Dronlardan sonra savaş alanına kara ve deniz robotları gelecek' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-13 10:39:10

Rus Kuznetsov'dan dronlarla ilgili dikkat çeken açıklama

Rus Dış Savunma Politikası Kurulu üyesi Yevgeny Kuznetsov, “Dronlardan sonra savaş alanına kara ve deniz robotları gelecek" dedi.

Moskova'daki Singularity Üniversitesi ofisi başkanı Dış Savunma Politikası Kurulu üyesi Yevgeny Kuznetsov, gelecekteki savaşlarda robotik, bilgi teknolojisi ve uzaktan kumanda kullanımındaki paradigma değişikliğini "Gazeta Roe" da yazdı.

Makalede şöyle yazıyor: Amerika Birleşik Devletleri, gelecekteki savaşları simüle etmek için geçen Eylül ayında test tatbikatları gerçekleştirdi. ABD ordusu, yirmi birinci yüzyıl çatışmalarını, uzayda ve siber uzayda olduğu kadar yerde ve havada yapılan ağ savaşları olarak tasavvur ediyor.

Bu bağlamda, Yevgeny Kuznetsov, RIA Novosti ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “Dronlardan sonra savaş alanına kara ve deniz robotları gelecek."

Kuznetsov'a göre; muharebe robotlarıyla mücadelede esas olan, organize ve entegre bir yaklaşımdır. Tek bir bağlantı kaybolursa, robotları etkili bir şekilde yenmek imkansız hale gelir.

Pekin'de, yirmi birinci yüzyılın savaşlarını birçok karşıt operasyonel sistem arasındaki bir rekabet olarak görüyorlar (ve hiçbir şekilde robotlarla sınırlı değiller).

Bu sonuca, Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nda, Soğuk Savaş sonrası Amerikan operasyonlarını ve buralardaki bilgi sistemlerinin artan rolünü gözlemleyerek ulaşıldı. Bunun, Çin Halk Kurtuluş Ordusunun nasıl organize edildiği, donatıldığı ve gelecekteki savaşlar için nasıl hazırlandığı üzerinde büyük bir etkisi oldu.

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun mevcut zafer teorisi, düşman sistemlerini yok etmek için başarılı bir savaş yürütmeye dayanıyor. Çin Halk Kurtuluş Ordusu, sistemik yüzleşmeyi yirmi birinci yüzyılda ana savaş yöntemi olarak görüyor. Yok etme savaşı değil, sistemi yok etme savaşı, Çin ordusunun zaferine dair mevcut teoridir.

Savaş, bu bağlamda, düşmanın sistemlerinden daha iyi performans gösteren ve bilgi devriminden tam anlamıyla yararlanabilen bir sistem veya sistemler geliştirmeye bağlı.

Kaynak: Gazeta Roe

Haber Ara