Dolar

32,3441

Euro

35,0983

Altın

2.310,12

Bist

9.079,97

Rus Kilisesi, Patrik Bortholomeos'a 'sınırlarını aştı' dedi

Moskova Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, İstanbul Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Başpiskoposu Bartholomeos’un sınırlarını aştığını belirtti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-10 10:56:03

Rus Kilisesi, Patrik Bortholomeos'a 'sınırlarını aştı' dedi

Timetürk Çeviri

Sputnik News'ün Moskova'dan bildirdiği habere göre İstanbul Fener Rum Ortodoks Patrikhanesi Başpiskoposu Bartholomeos sınırlarını aştı ve “küresel güç” iddiasında bulundu. Moskova Rus Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, bu nedenle Bartholomeos'a karşı çıktı.

BARTHOLOMEOS'UN "KÜRESEL GÜÇ" İDDİASINI ELEŞTİRDİ

Rus Ortodoks Kilisesi'nin web sitesinde yer alan açıklamasında patrik Kirill, PAtrik Bartholomeos'un “küresel güç” iddiasını eleştirerek kendi Ortodoks kanunlarını ve inançlarını koruyacakları beyan etti. Kirill ayrıca Rus Ortodoks Kilisesi ve Fener Rum Patrikliği'nin Ukrayna kilisesinin Rusya'dan bağımsız olmak istemesinin kanunsuz eylem olarak niteleyerek bu konudaki Moskova ve İstanbul'un ayrılığının da "yüzyıllar sürmeyeceğini" umduğunu belirtti.

UKRAYNA KİLİSESİNİ DESTEKLEDİĞİ İÇİN İSTANBUL'LA İLİŞKİLER SOĞUDU

Eylül ayının ortasında Ukrayna kilisesi Rus Ortodoks Kilisesi'nden bağımsız olma yönünde taleplerini İstanbul Patrikliği'ne iletmiş ve desteğini istemişti. Ancak bu girişim Rus Ortodoks Kilisesi tarafından iyi karşılanmamıştı. İstanbul ve Kiev'in işbirliğine karşılık Rus Ortodoks Kilisesi İstanbul ile “diplomatik ilişkileri kesme” noktasına gelmişti.  

Kaynak: sputniknews

Haber Ara