Dolar

32,3167

Euro

35,0661

Altın

2.308,07

Bist

9.079,97

Rus istihbaratından terör örgütü DEAŞ'a operasyon: 4 terörist öldürüldü

Rusya'ya bağlı Kafkasya ülkelerinden Kabardey Balkarya'da yeri tespit edilen 4 DEAŞ militanı, Rus askerinin 'teslim ol' çağrılarına ateş ederek karşılık verince çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-07-23 08:49:55

Rus istihbaratından terör örgütü DEAŞ'a operasyon: 4 terörist öldürüldü
Rusya'ya bağlı Kafkasya ülkelerinden Kabardey Balkarya'da yeri tespit edilen 4 DEAŞ militanı, Rus askerinin "teslim ol" çağrılarına ateş ederek karşılık verince çıkan çatışmada 4 terörist öldürüldü.

Suriye ve Irak'ta başta Türkiye'nin operasyonları ile zayıflayan ve neredeyse yok olan terör örgütü DEAŞ, tekrar eski gücüne kavuşmak için birçok ülkede faaliyetlerine devam ediyor. Rusya'ya bağlı Kafkasya bölgesinde bulunan Kabardey Balkarya Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Nalçik'te Rus polisi ve askerine karşı terör saldırısı gerçekleştirme hazırlığında bulunan DEAŞ militanlarına operasyon düzenlendi. Rusya Federal İstihbarat Servisi (FSB) tarafından DEAŞ militanlarına karşı başlatılan operasyonda, dağlık alana kaçan teröristler FSB elemanlarının "teslim ol" çağrılarına makineli tüfeklerle ateş ederek karşılık verdi.

Çatışmada 4 DEAŞ militanı öldürüldü

FSB üyelerine ateş ederek karşılık veren DEAŞ militanlarına karşı operasyon başlatan istihbarat servisi, ormanlık alanda uzun süre militanlarla çatıştı. Yaşanan çatışmada hiçbir istihbarat üyesi zarar görmezken, 4 DEAŞ militanı ölü olarak ele geçirildi. FSB tarafından yapılan açıklamada, ölü olarak ele geçirilen militanların hücre evine yapılan baskınlarda çok sayıda örgütsel doküman, patlayıcılar ve silahların ele geçirildiği, DEAŞ militanlarıyla ilişkide olduğu sanılan kişilerin tespit ve takibine devam edilerek operasyonların genişletilebileceği ifade edildi.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara