Dolar

32,3119

Euro

35,0621

Altın

2.278,19

Bist

8.994,47

Rus İstihbarat Servisi’nden, Kırımlı yazarın eşine tehdit!

 Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) görevlileri, Kırım’ın Kefe bölgesindeki Primorskiy kasabasında yaşayan Kırım Tatar çocuk yazarı Lilya Osmanova’nın eşi Remzi Osmanov’u zorla FSB ofisine götürmekle tehdit etti. 

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-29 15:08:47

Rus İstihbarat Servisi’nden, Kırımlı yazarın eşine tehdit!

97-14-715x485

Rus işgali altındaki Kırım'da Tatar Türklerine karşı uygulanan baskılar sürüyor. Rusya tarafından işgal edilen Kırım'ın işgalci güçlerinin, Kefe (Feodosiya) bölgesindeki Primorskiy kasabasında yaşayan Kırım Tatar çocuk yazarı Lilya Osmanova'nın evine gelerek eşi Remzi Osmanov'u sözde “gayri resmi” sohbet için FSB (Rusya Federal Güvenlik Servisi) ofisine “davet ettiği” bildirildi. Bununla birlikte işgalciler Remzi Osmanov'un “sohbete” gelmemesi durumunda onu zorla FSB ofisine götürmekle tehdit etti.

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre; Kırım Dayanışması sivil dayanışmasından yapılan açıklamada, FSB görevlilerinin dün sabah Kefe bölgesindeki Primorskiy kasabasında yaşayan çocuk yazarı Lilya Osmanova'nın evine geldiğini ve eşini “sohbet” için FSB ofisine “davet ettikleri” bildirildi. Osmanova ayrıca önceki gün de FSB'nin telefonla arayarak eşini ofislerine çağırdığını belirtti.

TAKİBATLA TEHDİT!

Osmanova yaşadıklarını, “27 Aralık'ta eşimi FSB görevlisi aradı. Eşimi onlarla sohbet etmek için ofislerine çağırdı ve bazı sorularının olduğunu söyledi. Eşim çok meşgul olduğunu söyleyerek FSB ofisine gitmeye reddetti… Bugün, 28 Aralık'ta evimize iki FSB görevlisi geldi. Görevlilerden biri sohbet için onlarla gelmemizi istedi. Eşim çok işinin olduğunu ve bir yere gitmek için boş zamanının olmadığını söyleyerek sorularını evimizde cevaplamayı teklif etti. Ancak FSB görevlisi bunu yapmayı reddetti. Bize eşimin hiçbir şeyle suçlanmadığını söyleyerek sadece, ‘Cevaplarını bildiği birkaç soruyu cevaplaması gerektiği' belirttiler. Ben eşime celp gönderilmesini istedim, sohbet için bir resmi çağrının olması için. Onlara çalıştıkları yerin resmi bir kurum olduğunu ve bu yüzden yasalar çerçevesinde hareket etmeleri gerektiğini söyledim. Onlar bana sohbet için bir celbin gönderilmesinin gerekmediğini ifade etti. Ben de, o zaman bizim de bu daveti reddedebileceğimizi belirttim.” diye anlattı.

Osmanova sohbetin sonunda FSB görevlilerin eşinin “sohbet” için gelmemesi durumunda polisle geri döneceklerini ve onu zorla götüreceklerini belirttiklerini ifade etti.
Osmanovlar 4 çocuk anne babası ve bir çocuklarının da doğumuna hazırlanıyorlar.

Kaynak: QHA (Kırım Haber Ajansı)

 

Haber Ara