Dolar

32,5021

Euro

34,5457

Altın

2.493,94

Bist

9.548,09

Rus inşaat mühendisi Şırnak'a gelin gitti

Şırnak'ta işletmecilik yapan Şenol Uysal ile Rusya vatandaşı olan inşaat mühendisi Olya Pankova, koronavirüs tedbirleri kapsamında, aile arasında düzenlenen düğünle evlendi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-05 20:43:16

Rus inşaat mühendisi Şırnak'a gelin gitti

Şırnaklı işletmeci 34 yaşındaki Şenol Uysal, akrabaz iyareti için gittiği Çanakkale'de tanıştığı, Rusya vatandaşı inşaat mühendisi 26 yaşındaki Olya Pankova ile 1 yıllık ilişkisinin ardından dünyaevine girdi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, aile arasında düzenlenen sade tören ile hayatlarını birleştiren çift, yörenin örf ve adetlerine uygun düğün gerçekleştirdi.

"OLUMSUZ DÜŞÜNCELERİ GELİNCE DEĞİŞTİ"

Uysal, Olga Pankova ile Çanakkale'de tanıştıklarını belirterek, "Arkadaşlığımız öyle başladı. Sonra iyi anlaşınca ilişkimiz devam etti. Şırnak'a davet ettim. İlk başta internetten baktığında tabii sürekli eski olaylar gözüküyordu. Negatif düşünceler vardı ama geldikten sonra öyle olmadığını gördü. Ailesinin de yine aynı şekilde olumsuz düşünceleri vardı ama gelip gördüklerinde böyle bir şey olmadığını gördüler. Mutluyuz." dedi

Olya Pankova da çok mutlu olduğunu dile getirerek, "En önemli şey bana iyi davranıyorlar. Şırnak'ta insanlar çok iyi. Mesela asla aç kalmayacaksın. Hangi kapıyı çalarsan herkes, her zaman yardım eder, yemek verirler. Şırnaklı insanlarda en çok sevdiğim şey, kalpleri çok temiz. Hep böyle kalsınlar. Beni kızları gibi sevdiler. Ben gerçekten çok mutluyum. Kültürlerimiz biraz farklı. Mesela sofrayı yere kurarak yemek yiyorlar. Büyüklerin ellerinden öpüyorlar. Bizde böyle bir şey yok ama alışacağım." diye konuştu.

Haber Ara