Dolar

32,3364

Euro

35,1106

Altın

2.238,53

Bist

8.730,54

Rus halkının en büyük korkusu!

Politik Konjonktür Merkezinin anketine katılan Rusya vatandaşlarının çoğu, Putin’in devlet başkanlığı süresinin bitiminin ardından ülkede iktidar kavgasının baş göstermesinden endişe ettiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-23 12:40:01

Rus halkının en büyük korkusu!

Rusya'da Putin başkanlık koltuğunu bırakırsa ülke hangi sorunlarla karşı karşıya kalabilir? Yapılan bir kamuoyu araştırmasında Rusya vatandaşlarına bu konudaki fikirleri soruldu.

Politik Konjonktür Merkezinin anketine katılan Rusya vatandaşlarının çoğu, Putin'in devlet başkanlığı süresinin bitiminin ardından ülkede iktidar kavgasının baş göstermesinden endişe ettiğini söyledi.

Anket katılımcıları Putin'in görevden gitmesi halinde ulusal projelerin hayata geçirilememe, devletin sosyal yükümlülüklerinin azalması ve Rusya'nın küresel arenada otoritesinin sarsılması ihtimalinden dolayı kaygı duyduklarını belirtti.

Araştırmada, Putin'in görev süresinin bitmesi sonrası yaşanması olası “orta düzeyli” riskler olarak ise uluslararası siyasi gerilimlerin tırmanması ve ülkede ayrılıkçı faaliyetlerin güç kazanması ihtimalleri gösterildi.

Putin'in iktidarının sona ermesi ihtimali nedeniyle en az kaygı duyulan konuların ekonominin kötüye gitmesi, ülkenin savunma gücünün azalması ve NATO ile savaş yaşanma olasılığı olduğu belirtildi.

Haber Ara