Dolar

32,3746

Euro

34,9953

Altın

2.324,31

Bist

9.079,97

Rus hackerler Soros'un belgelerine de sızdı

ABD'li finans spekülatörü ve milyarder yatırımcı George Soros'a ait binlerce belgenin Ruslar tarafından hacklendiği öne sürülüyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-17 18:48:13

Rus hackerler Soros'un belgelerine de sızdı

Dünya Bülteni'nin haberine göre ABD'de Rusya'ya yönelik hackleme iddialarına bir yenisi daha eklendi. ABD'de Demokrat Parti bilgisayarlarına düzenlenen hacker saldırılarının ardından George Soros'un Açık Toplum Enstitüsü ve eski NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler Komutanı General Philip Breedlove'a yönelik hacker saldırılarının da Rusya tarafından düzenlendiği iddia edildi. Yabancı kaynaklar, "Ancak yine iddiayla ilgili herhangi bir kanıt sunulmadı" dedi.

Bloomberg'in haberine göre, hackerların hedef aldığı eski NATO Komutanı Breedlove'in e-postalarının da ele geçirildiği belirtilirken, hem Breedlove'ın hem de Açık Toplum Enstitüsü'nün Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ı desteklediğine ve 2014'te Ukrayna'daki Maidan gösterilerine de destek verdiğine dikkat çekildi.
Bloomberg, bu durumu 'Demokrat Parti bilgisayarlarına düzenlenen hacker saldırılarının ardından ABD'nin siber güvenlik alanında Rusya'ya karşı yaşadığı güvenlik sorunlarına yeni bir örnek' olarak gösterdi.

Son saldırıların Rus hacker'lar tarafından düzenlendiği konusunda herhangi bir somut bilginin yer almadığı haberde, “Güvenlik uzmanlarına göre sitedeki DCLeaks logosu Rus istihbaratının Demokrat siyasi kurumları hedef aldığını ortaya koyuyor. DCLeaks'in temmuz başında yayınladığı e-postalar ve belgeler, hacker'ların Obama yönetiminin Rusya'ya yönelik politikalarından Washington'daki gizli siyasi kesimlere ait bilgilere kadar ABD başkanlık seçimini etkileme konusunda daha geniş bir gündeme sahip olduğunu gösteriyor” denildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara