Dolar

32,4755

Euro

34,9595

Altın

2.437,68

Bist

9.716,77

Rus hackerlardan Trump'a darbe

Rus hackerların Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'a ait bilgileri ele geçirdiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-15 02:35:35

Rus hackerlardan Trump'a darbe

Ajansların aktardığı bilgide; Demokrat partinin veri tabanına ulaşan Rus internet korsanlarının, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump ile ilgili olarak derlenen bilgilere ulaştığı belirtildi.

Washington Post'un haberine göre, Demokratik Ulusal Komite'nin (DNC) veri tabanına yaklaşık bir yıldır düzenli olarak sızan internet korsanlar, başkan adayları Hillary Clinton ve Donald Trump ile birçok üst düzey Cumhuriyetçi siyasetinin de bilgisayarlarını hedef aldı.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın eski danışmanlarından Robert Deitz, elde edilen verilerin hedefin eğilimlerini anlamak için kullanılabileceğini ifade etti. 

Trump'la ilgili bilgilerin çalınmasının, ABD'nin olası başkanının faaliyetlerine hazırlıklı olmak isteyen ülkelerin işine yarayabileceğini belirten Deitz, “Böyle bilgiler onun pazarlık tarzı hakkında bilgi verebilir. Kısaca söylemek gerekirse, böyle bir bilgi Rusya tarafından kullanılabilir. Örneğin, onun yurt dışına yönelik maceracılığının sınırlarını anlayabilirler” dedi.

Demokratik Ulusal Komite Başkanı Debbie Wasserman Schultz da açıklama yayımlayarak, Rus korsanların sisteme girdiğini doğruladı. Schultz, korsanların girdiğini fark ettiklerinde hemen bir bilişim şirketini görevlendirdiklerini ve kısa sürede ağ güvenliğinin sağlanması için çalıştıklarını aktardı.

'İKİ GRUP AYRI AYRI ERİŞİM SAĞLADI'

Demokrat Parti'nin bilgisayarlarına yapılan sızmayı önlemesi için görevlendirdiği CrowdStrike isimli bilişim şirketinin kurucularından Dmitri Alperovitch, saldırıları Cozy Bear ve Fancy Bear adında iki grubun birlikte gerçekleştirdiğini söyledi. Alperovitch, Cozy Bear'ın 2015 yazından bu yana, Fancy Bear adlı grubun ise ilk ekipten ayrı olarak 2016 Nisanı'ndan beri bilgilere erişimi olduğunu doğruladı.

-

Haber Ara