Dolar

32,3246

Euro

34,9839

Altın

2.311,28

Bist

9.079,97

Rus haber sitesi: Ermeniler, Dağlık Karabağ'ı, Hiroşima'ya döndürdü

Rus haber sitesinde yayımlanan bir haberde, Ermeniler, Dağlık Karabağ’da 30 yıldan fazla bir süre boyunca ormanları yaktılar, kaynakları yağmaladılar, tüm binaları yerle bir ettiler, camileri yağmaladılar. Ermeni işgalinden sonra Karabağ, Güney Kafkasya'nın 'Hiroşima'sına dönüştü” denildi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-21 09:56:00

Rus haber sitesi: Ermeniler, Dağlık Karabağ'ı, Hiroşima'ya döndürdü

Rus haber sitesinde yayımlanan bir haberde, Ermeniler, Dağlık Karabağ'da 30 yıldan fazla bir süre boyunca ormanları yaktılar, kaynakları yağmaladılar, tüm binaları yerle bir ettiler, camileri yağmaladılar. Ermeni işgalinden sonra Karabağ, Güney Kafkasya'nın "Hiroşima"sına dönüştü” denildi

Rus  haber sitesi ‘gradator.ru'da “Karabağ'daki Ermeni "mirası": mayınlar ve ölüm” başlıklı analiz haber şöyle:

Karabağ'da 17 Aralık'ta hayatını kaybeden barışı koruma birliğinin Rus subayının adı biliniyor. 

mir

Bu 29 yaşındaki Vitaly Morozov, fotoğrafını yayınlıyoruz. Vitaly'iden geride karısı ve küçük oğlu kaldı. Subayın cenazesi 22 Aralık'ta Moskova yakınlarındaki Nakhabino'da yapılan törenle toprağa verildi

Morozov, Dağlık Karabağ'da yolun bir kısmının mayın temizlemesi sırasında Ermeni militanlar tarafından yerleştirilen bir patlayıcı tarafından havaya uçuruldu.

Rusya Federasyonu Savunma Bakanlığı'nın son verilerine göre, Rusya'nın Dağlık Karabağ'daki barış güçlerinin mühendislik birimleri şimdiden yaklaşık 218 hektarlık araziyi, 92 kilometre yolu ve 423 konut inşaatını temizledi. 

7.800'den fazla patlayıcı bulundu ve etkisiz hale getirildi. Tüm Karabağ'ın tam anlamıyla Ermeni mayınlarıyla döşemiş olması düşünülemez!

Geçen ayın sonunda, Karabağ'da meydana gelen mayın patlaması sonucu Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetlerinin barışı koruma biriminden bir subay da yaralandı. Rus askeri Bakü'de bir hastaneye kaldırıldı. Ardından patlamada Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Albay Babek Samidli hayatını kaybetti.

Rus mayın temizleme ekipleri hem elle hem de robotik yöntemlerle çalışıyor. Karabağ topraklarından temizlenmesi gereken tehlikeli maddelerin ana kısmı top mermileri, havan mayınları, el bombalarıdır.

Ve tüm bunlar Ermeni "mirası"dır. "Uygar" Ermeniler bütün dünyaya "barbarlar" diye bağırıyorlar. Barbarlıkla suçladıkları Azeriler ise işgalden kurtulan topraklara girdiklerinde orada yaşamı canlandırmaya, ağaç dikmeye ve altyapıyı onarmaya başladı. Aliyev, Karabağ'ı Kafkasya'nın bir "cenneti" haline getirip popüler bir turizm bölgesi haline getirmeyi vaat ediyor. Ve hiç şüphesiz yapacak. Ve bu, bu toprağın kimin için olduğunun kanıtıdır. 

Ermeniler uzaylılar gibi davrandılar. Yabancı toprakları ele geçiren "Kültürel" Ermeniler, "çatışmanın kurbanı" olarak görünmektedir, ancak bu topraklarda kaldıkları 30 yıldan fazla bir süre boyunca ormanları yaktılar, kaynakları yağmaladılar, tüm binaları yerle bir ettiler, camileri yağmaladılar, Ortodoks ve Arnavut Hıristiyan kiliselerini Ermeni Monofizit kiliselerine dönüştürdüler. ... Ermeni işgalinden sonra Karabağ, Güney Kafkasya'nın "Hiroşima"sına dönüştü.

Bütün bu topraklar - başka bir devletin topraklarının % 20'si, Ermeniler "cömertçe" mayınlarla doldurulmuş. Bu onların gerçek "mirası". Ve Ermeni lobisinin devreye girdiği Rus televizyonu bu yerlerden yayın yaparken hiçbir zaman güvenilir bilgi vermiyor, Rus barış güçlerinin Karabağ'ı etkisiz hale getirdiği mayınların Ermeniler tarafından atıldığını asla yayınlamıyor. Bu çatışmanın kurbanlarının çoğu, Ermeni mayınları tarafından havaya uçurulmuş askerlerdir. Böylece Rus askeri, Ermeni militanlar tarafından yerleştirilen mayınla patlatıldıktan sonra öldü.

Kaynak: gradator.ru

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara