Dolar

32,4996

Euro

34,8527

Altın

2.474,56

Bist

9.530,47

Rus Global Warnews: Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki askeri hâkimiyetini görmezden gelmek çok pervasız olur

Rus Global Warnews haber portalında askeri uzman Sergey Marzhetsky ismiyle yayınlanan analiz haberde, “Türkiye, bölgedeki en güçlü donanmaya sahip, çoğu kez Rus Donanmasından daha üstün. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki askeri hâkimiyetini görmezden gelmek çok pervasız olur” denildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-05 13:15:49

Rus Global Warnews: Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki askeri hâkimiyetini görmezden gelmek çok pervasız olur

Rus Global Warnews haber portalında askeri uzman Sergey Marzhetsky ismiyle yayınlanan analiz haberde, İdlib'deki durum sürekli değişiyor. Türkler sürekli olarak Suriye ordusunu ‘eritiyor-yok ediyor' ve şimdiye kadar Rus ordusuyla doğrudan çatışmamaya çalışıyorlar” denildi.

Ankara'nın, Moskova'ya baskı yapmak için başka yöntemler kullandığını, Rus Hava Kuvvetleri'ni İdlib'deki yerleşimlere ayrım gözetmeksizin saldırmakla suçladığını söyleyen Rus uzman Marzhetsky,
“Türkiye, Suriyeli mülteciler için Avrupa ile sınırları açıyor. Şimdi Amerika Birleşik Devletleri, Kremlin'e psikolojik baskı uygulayarak Doğu Akdeniz'e bir uçak gemisi grubu gönderdi” dedi.

Rusya, ABD ve Türkiye'nin, Suriye kıyılarındaki denizdeki askeri varlıklarını aktif olarak artırdığını belirten Marzhetsky, 3 ülkenin Akdeniz'deki askeri varlığını karşılaştırdı:

RUSYA

Bugün, Rus Donanması Akdeniz'de oldukça büyük bir grup oluşturdu. Yakın tarihte ilk kez, Proje 11356'nın en güçlü üç fırkateynini içeriyordu: Amiral Essen, Amiral Makarov ve Amiral Grigorovich. Her üç gemi de karada ve denizde uzun mesafelerde hedeflere vurabilen Caliber-NK seyir füzeleri ile donatıldı.
Fırkateynlerin yanı sıra uzak bölge devriye gemisi ‘Vasily Bykov', mayın gemisi ‘Ivan Antonov', büyük bir çıkarma gemisi ‘Orsk', bir keşif uçağı Ivan Khurs', iki denizaltı ‘Varshavyanka'ın yanı sıra çeşitli yardımcı gemiler Akdeniz'e gönderildi.
Akdeniz'deki Rus gemileri, Suriye ordusunu desteklemek ve üslerimizi korumak için bazı görevleri yerine getirebiliyor.

TÜRKİYE

Türkiye en iyi jeopolitik konuma sahiptir. Türkiye, bölgedeki en güçlü donanmaya sahip, çoğu kez Rus Donanmasından daha üstün. Ankara'da aynı anda üç denizi kontrol eden 165 adet savaş gemisi bulunuyor ve hızla yer değiştirebiliyor. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Türkler üç Amirale karşı Alman ve Amerikan projelerine göre inşa edilmiş 20 fırkateyn koyabilirler. Türkiye'nin elinde İki Varshavyanka'ya karşı 13 denizaltı, 33 devriye gemisi ve 10 çok amaçlı korvet var.
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki askeri hâkimiyetini görmezden gelmek çok pervasız olur. Türk gemileri Suriye karasularına yakın düzenli olarak görev yapıyor.

ABD

Şu anda Akdeniz'de Amerika'nın USS Harry S. Truman CVN 75 liderliğindeki bir uçak gemisi saldırı grubu var. Nükleer motorlu bir uçak gemisi USS CVN69 Eisenhower, iki Ticonderoga füze kruvazörü ve üç Arly Burke sınıfı muhrip Akdeniz'de görev yaparken, denizin altında bir yerde Tomahawk füzeleri taşıyan bir nükleer denizaltı gizli. Muhtemelen bu gemiler Rusya'ya karşı değil, Suriye rejimine karşı Akdeniz'de bulunuyor.
2018 baharında, Başkan Trump'ın, Suriye hükümet birliklerine kimyasal silah kullanmaları nedeniyle füze saldırısı başlatma emri verdiğini hatırlayın.

Washington'dan gelen bu tür yardımlar, İdlib'deki güç dengesini Ankara lehine değiştirebilir ve bu da müzakerelerin sonucunu etkileyecektir.

Kaynak: http://www.globalwarnews.ru/

Haber Ara