Dolar

32,3649

Euro

35,1705

Altın

2.324,87

Bist

9.079,97

Rus general: O uçağı Putin düşürdü

Rus gizli servisinde çalışan bir general, Mısır'da düşürülen Rus yolcu uçağının Putin tarafından Suriye'de hava saldırıları yapmak için bilerek düşürüldüğünü iddia etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-28 00:38:52

Rus general: O uçağı Putin düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in Suriye'deki hava saldırılarını genişletmek için geçen ay Mısır'da Rus yolcu uçağının düşürülmesinin arkasındaki isim olduğu iddia edildi.

İDDİANIN SAHİBİ BİR GENERAL

Eski KGB ajanı Boris Karpichkov'ın Rus gizli servisinde çalışan bir generalden duyduğu iddia gündeme bomba gibi düştü. Generalin iddiasına göre, Kremlin, Putin'in Ortadoğu'da IŞİD'e karşı daha fazla operasyon yapmak için Rus uçağını Mısır'da kasten havada infilak ettirdiğine inanıyor.

"BİR TAŞLA İKİ KUŞ VURDU"

İddiaya göre, Karpichkov generalin kendisine şunları söylediğini anlattı: Putin bölgede etkisini kaybetmesi konusunda endişeleniyordu ve uçağa yerleştirilen bomba ile bir taşla iki kuş vurmaya karar verdi. Uçağı düşürerek Kremlin'in hem askeri operasyonlar için destek artıracağını hem de Arap ülkelerinden Rusya'nın silah ticaretine nakit akışı sağlayacağını umut ettiğini söyledi.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENMİŞTİ

Mısır'ın tatil kenti Şarm El Şeyh'ten Rusya'nın St. Petersburg kentine gitmek için havalanan Rus Metrojet Havayolları'na ait uçak, kalktıktan 23 dakika sonra Sina Yarımadası'na 224 yolcu ve mürettebatıyla düşmüş, olayda kurtulan olmamıştı. Yapılan araştırmalarda uçağın 'yerleştirilen bir bombayla düştüğü' kesinlik kazandı. Olayı IŞİD bağlantılı bir grup üstlendi fakat saldırıyla ilgili net bilgiler ortaya konulamadı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara