Dolar

32,4960

Euro

34,5954

Altın

2.482,55

Bist

9.566,15

Rus Gazprom’dan, Bulgaristan’a ‘ilginç’ indirim

Rus Gazprom şirketi ile yapılan yeni doğalgaz alım sözleşmesinde ülkesine yüzde 40 ile maksimum indirim yapıldığını açıklayan Bulgaristan Başbakanı Borisov, bu jestin sembolik bir önemi olduğunu belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-03 17:24:12

Rus Gazprom’dan, Bulgaristan’a ‘ilginç’ indirim

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Gazprom ile yapılan yeni doğalgaz alım sözleşmesinde ülkesine yüzde 40 ile maksimum indirim yapıldığını açıkladı. 

Lenta.ru'nun haberine göre Borisov bu jestin sembolik bir önemi olduğunu, çünkü Bulgaristan'ın 1877-1878 Rus-Osmanlı savaşı sonucu bağımsızlığını kazanmasının 142'nci yıldönümü olan bugün (3 Mart) verildiğini söyledi.

Borisov bu indirimin “en yüksek oran” olduğunu özellikle vurguladı. 

Bulgaristan Enerji Bakanı Temenujka Petkov da, bu olumlu sonucun alınmasında katkısı olan Avrupa Komisyonu'na ayrıca teşekkür etti.

Bulgaristan'ın doğalgaz şirketi Bulgargaz Genel Müdürü Nikolay Pavlov ise, Başbakan Boyko Borisov ve diğer bazı kabine üyeleri ile birlikte düzenlenen basın toplantısında, “Yoğun görüşmelerin ardından büyük fiyat indirimi sağlandı. Gazprom ile ilişkilerimizin tarihinde böyle bir indirim görülmemiştir” dedi.

Pavlov, mutabakata bağlanan indirimli fiyatların geçmişe dönük, 5 Ağustos 2019 tarihinden itibaren geçerli olacağını aktardı.

Başbakan Boyko Borisov da Gazprom'la 7 ay süren görüşmelerin ardından bugün doğalgaz fiyatlarına ilişkin imzalanan sözleşmenin Bulgaristan'a iletildiğini belirterek, Rusya'dan aldıkları gazın fiyatındaki indirimin yüzde 40'ı aştığını söyledi.

İndirim öncesi ve sonrası doğalgaz fiyatlarına ilişkin ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Haber Ara