Dolar

32,5657

Euro

34,9923

Altın

2.432,02

Bist

9.770,27

Rus doktorlar: Navalny her an ölebilir

31 Mart'tan bu yana açlık grevinde olduğu belirtilen Rus Muhalif Aleksey Navalny hakkında açıklamada bulunan Rus doktorlar, tıbbi desteği alamadığı gerekçesiyle Navalny'nin her an ölebileceğini duyurdu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-18 17:59:41

Rus doktorlar: Navalny her an ölebilir

44 yaşındaki Navalny'nin test sonuçlarını inceleyen kalp doktoru Yaroslav Ashikhmin, bu sonuçlara göre Rus muhalifin her an kalbinin durabileceği ve ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı. Doktor, testlerde keratin seviyesinin de yüksek olduğunu, bunun da böbreklerinin işlevini yitirdiğine işaret ettiğini ifade etti. Navalny'nin doktorlarının hapishanede kendisini görmesine izin verilmiyor.

Euronews'in haberine göre Navalny'nin özel doktoru Rus Doktorlar İttifakı Sendikası Başkanı Anastasia Vasilyeva, sosyal medya hesabından Navalny'nin test sonuçlarını paylaştı. Vasilyeva, ‘acil' olarak hapishane yönetiminie hastalarını görmek için başvuru yaptıklarını söyledi.

Rus muhalif 31 Mart itibariyle doktorunun kendisini ziyaret etmesine izin verilmediği ve gereken tıbbi yardımı alamadığı gerekçesiyle açlık grevine başladığını duyurmuştu.

Navalny bel fıtığı olduğunu ağrılarıyla birlikte ellerinde de his kaybı başladığını açıklamıştı.

Navalny, Moskova'nın kuzeydoğusundaki Vladimir bölgesinde çok sıkı kontrolleriyle bilinen bir hapishanede tutuluyor.

Ne olmuştu?

Navalny, Almanya'da olduğu sırada adli kontrol şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle 2,5 yıl hapse mahkûm edilmişti.

20 Ağustos 2020'de Tomsk şehrinden Moskova'ya dönüşünde zehirlendiği iddiasıyla özel bir uçakla Berlin'deki Charite Hastanesi'ne nakledilen Navalny, gördüğü tedavi sonucu iyileşmişti.

“Putin'in talimatıyla Rus istihbaratı tarafından zehirlendiği” iddiasını öne süren Navalny, geçen hafta sonu Moskova'ya dönüşünde havalimanında pasaport kontrolünde iken gözaltına alınmıştı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Ülkenin dört bir yanında Navalny'nin serbest bırakılması için protestolar düzenlenmişti.

Haber Ara