Dolar

32,5154

Euro

34,8500

Altın

2.429,09

Bist

9.645,02

Rus diplomat Baklanov: Moskova anlaşması, askeri bir çatışmayı önledi

Putin-Erdoğan zirvesini yorumlayan Rus Diplomatlar Derneği Başkan Yardımcısı Andrei Baklanov, “Moskova anlaşması, İdlib'deki durumun askeri bir çatışmaya girmesini engelledi” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-06 14:18:45

Rus diplomat Baklanov: Moskova anlaşması, askeri bir çatışmayı önledi

'İdlib' krizini çözmek için Moskova'da, Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında düzenlenen zirvenin yankıları sürüyor.

Zirve sonuçlarıyla ilgili görüşlerini açıklayan Rus Diplomatlar Derneği Başkan Yardımcısı Andrei Baklanov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki anlaşmanın İdlib'deki durumun askeri bir çatışmaya doğru kaymasını engellediğini söyledi.

Baklanov, özellikle potansiyel provokasyonlara karşı hangi önlemlerin alınacağını belirlemek için yapılması gereken çok şey olduğunu vurguladı.

Rusya Diplomatik Birliği Başkan Yardımcısı Baklanov, “Provokasyonların aniden başlaması ve diğer birçok sorunun cevabının ne olacağı belli değil. Mevcut kriz durumunun askeri bir çatışmaya kayması bir şekilde durduruldu; ancak durum gerginliğini koruyor" dedi.

Dün Moskova'da Rusya ve Türkiye Cumhurbaşkanları arasında yapılan görüşmede, ‘İdlib' konusunda ortak bir mutabakata varıldı. İki ülke, tekrar ‘Astana Anlaşması'na bağlılıklarını doğruladı ve Perşembe-Cuma gece yarısından ateşkes uygulanacağını duyurdu.

Ayrıca, iki taraf şu anda muhaliflerin kontrolü altındaki önemli M4 karayolu üzerinde ortak devriyeler düzenlemeyi kabul etti.

RUS DEA NOVOSTİ: SURİYE VE TÜRKİYE ATEŞKES  KONUSUNDA KARARLI

Öte yandan Rus DEA Novosti ajansı, Idlib'in güneydoğusunda Sarakeb şehrinde durumun sakin olduğunu ve çatışmanın taraflarının dün gece gece başlayan ateşkes konusunda kararlı olduklarını açıkladı.

Ajans, muhaliflerin Rus-Türk ateşkes anlaşmasının yürürlüğe girmesinden bir saat önce Şam-Halep yolunu yoğun bir şekilde bombalandığını ve en az rejimin 5 askeri aracının imha edildiğini açıkladı.

 

Kaynak: Novosti

Haber Ara