Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Rus basını: Kürtlerin bağımsızlık referandumu Rusya'ya yarayacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Ankara'da bir takım temaslarda bulundu. Ortadoğu gündeminin masaya yatırıldığı görüşmeleri Rus basını 'Kürtlerin bağımsızlık referandumu Rusya'ya yarayacak' diyerek gördü...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-29 12:20:24

Rus basını: Kürtlerin bağımsızlık referandumu Rusya'ya yarayacak

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) gerçekleştirdiği bağımsız Kürdistan referandumunun masaya yatırıldığı görüşmeleri Rus basını bugün manşetlerine taşıdı. Ruslara göre "Kürtlerin bağımsızlık referandumu Rusya'ya yarayacak..."

"PUTİN'İN TÜRK AKŞAM YEMEĞİ"


Moskova'da günlük olarak yayınlanan Moskovsky Komsomolets gazetesinde yer alan Elena Yegorova imzalı 'Putin'in Türk akşam yemeği' başlıklı makalede, yemeğin "menüsünde" Suriye'nin İdlib eyaletindeki çatışmasızlık bölgeleri, S-400 füzeleri ve "Kürdistan bağımsızlık referandumu" olduğu yazılıyor.

"PETROL FİYATLARI YÜKLESECEK, DAHA ÇOK SİLAH SATACAĞIZ"

Yegorova'ya göre Vladimir Putin'in referandumun sonrası oluşan kavga ortamına katılmak için bir sebebi olmadığı gibi bu referandum petrol fiyatları ve silah arzı açısından Rusya ekonomisine katkı dahi yapacak.

"KREMLİN'İN KINAMASI GARİP"

Elena Yegorova, 2014 yılındaki Kırım referandumunu da hatırlatarak, Kremlin'in "Kürdistan referandumunu kınamasının garip olacağını" yazdı.

"BÖLGE İSTİKRARSIZLAŞMAYACAK"

İş çevrelerinin yakından izlediği Kommersant gazetesinde görüşleri yayınlanan Stanislav Ivanov'a göre, "referandumun bölgeyi istikrarsızlaştırma gibi bir sonucu olmayacak."

"ANKARA SERT ADIMLAR ATMAYACAK"

Haberde görüşlerine yer verilen Timur Akhmetov isimli uzmana göre, "Türkiye, Iraklı Kürtler'e karşı en sert pozisyonu almış gibi görünse de bunu benzer sertlikte bir adım takip etmeyecek, kullandığı dilin arkasında ise milliyetçi damara oynamak yatıyor." Nezavisimaya gazetesinde görüşlerine yer verilen, araştırmacı Kirill Vertyayev ise "Türkiye ekonomik yaptırımlar açıklasa bile bunlar göstermelik olacak. Irak Kürdistan'ın da büyük yatırımları olan Türk iş dünyası, böylesine büyük bir pazarı kaybetmek istemeyecektir" diyor.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara