Dolar

32,3841

Euro

35,0728

Altın

2.325,97

Bist

9.104,31

Rus basını: Erdoğan Güney Kafkasya'yı kazandı

Rus basını, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da 27 Eylül'den bu yana devam eden çatışmalara son veren anlaşmaya geniş yer ayırdı

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-11 18:21:45

Rus basını: Erdoğan Güney Kafkasya'yı kazandı

“Rusya bir bedel daha ödüyor”

Moskovsky Komsomolets gazetesi, "Rusya Karabağ'ı katliamdan kurtardı ama Ermenistan buna gereken değeri vermiyor" başlıklı başyazıda, "Rusya, askerlerimizin hayatına mal olabilecek büyük bir potansiyel bedel ödeme sorumluluğu üstelenerek Dağlık Karabağ'da feci bir katliamı önledi… Büyük bir gücün rolü sadece hoş şeyler içermiyor. Bu statüyü korumak için düzenli bir şekilde yüksek bedeller ödemek gerekiyor. Barış gücünü Karabağ'a göndererek Rusya bu amaç uğruna bir bedel daha ödüyor" ifadelerini kullandı.

“Erdoğan Güney Kafkasya'yı kazandı”

Nezavisimaya Gazeta ise Karabağ'daki üçlü anlaşmaya ilişkin olarak askeri uzman Albay Alexander Zhilin'in "Türkiye'nin stratejik çıkarlarıyla tamamen örtüşüyor" değerlendirmesinde şu ifadelere yer verildi:

"Erdoğan Güney Kafkasya'yı kazandı (şimdilik sadece Güney Kafkasya)… Bir kez daha ağır bir küçük düşürme karşısında sessiz kalmış ve askeri helikopterinin düşürülmesi ve pilotlarının ölümü karşısında misilleme bile yapmamış olan Rusya, Erdoğan'ın koşullarıyla anlaşma imzalayarak onun karşısında ağır bir itibar kaybına uğramıştır… Bu durum, Kafkasya'nın bir bütün olarak kaybına, ve bunun yakın bir gelecekte sadece onunla da kalmamasına yol açabilir. Rusya'nın varsayımsal olarak bile bir tek müttefiki kalmadı" ifadelerini kullanıyor.

Rusya için 'bölgesel bir diplomatik zafer'

Telegram kanalı Temnik ise Vladimir Mukhin'in "Karabağ'da barış gücünü bekleyen Türk tuzağı" başlıklı bir değerlendirmeye yer verdi.

BBC

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara