Dolar

32,4708

Euro

34,9426

Altın

2.435,60

Bist

9.716,77

Rus askeri uzmandan Türk İHA'larına övgü: Savaşın yönünü değiştirdiler

Rus askeri uzman Vladislav Shurygin, Türk İHA’larının, Suriye’de Esed güçlerinin saldırısını yavaşlattığını, Libya’da Hafter birliklerini Trablus’tan uzaklaştırdığını, Dağlık Karabağ’da da savaşın seyrini değiştirdiğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-15 12:33:12

Rus askeri uzmandan Türk İHA'larına övgü: Savaşın yönünü değiştirdiler

Türk insansız hava araçlarına (İHA) olan ilgi yurt dışında her geçen gün ilgi büyüyor. Türk İHA'larına bir övgü de Rusya'dan geldi. Rus Askeri uzman Vladislav Shurygin, Türk İHA'larının, bu yıl üç farklı çatışmada kilit rol oynadığını ve Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'da savaşın seyrini değiştirdiğini söyledi.

Rus silahların Suriye'de, Libya'da ve Dağlık Karabağ'da Türk SİHA'ları karşısında başarısız olması Rusya'yı harekete geçirdi.
Rus Savunma Bakanlığı, insansız hava araçlarının (İHA'lar) geliştirilmesine yönelik planlar yapmaya başladı. Rus askeri departman kaynakları İzvestia gazetesine yaptığı açıklamada, değişikliklerin Suriye deneyimine ve Dağlık Karabağ sorunu da dahil olmak üzere modern çatışmaların incelenmesine dayanılarak hazırlandığını söyledi. 

“Türk doranları üç farklı çatışmada
savaşın seyrini değiştirdi”

bayraktar1

Askeri uzman Vladislav Shurygin, İzvestia'ya yaptığı açıklamada, bu yıl üç farklı çatışmada kilit rol oynayan şeyin saldırı dronları olduğunu söyledi.

Shurygin, "Türkiye, insansız hava araçlarının (İHA) yardımıyla Suriye hükümetinin İdlib'deki saldırısını yavaşlattı. Libya'da da gelgiti değiştirdiler ve Hafter'in birliklerini Trablus'tan uzaklaştırdılar. Daha yakın zamanlarda, bunların Dağlık Karabağ savaşlarında kullanıldığını gözlemledik" dedi.

Rus askeri uzman Shurygin, Türk İHA'larının çatışmalarda gösterdiği deneyiminin özellikle hem yurtdışında hem de Rusya'da aktif olarak inceleneceğini söyledi. “Son çatışmalarda ilk defa bu kadar çok kamikaze drone kullanıldı” diyen Vladislav Shurygin şunları söyledi:
“İnsansız hava araçları (İHA) yalnızca zırhlı araçlar ve toplarla değil, aynı zamanda tam teşekküllü kısa ve orta menzilli hava savunma sistemleriyle donatılmış normal bir orduya karşı bile yüksek verimliliklerini gösterdiler. Rusya'da da bu tür droneların geliştirilmesine ve kaynak ayrılmasına yeterince önem verilmedi ve öncelik olarak da görülmedi. Şimdi durum değişebilir.”

Savunma Bakanlığı'na göre Rusya, gelişmiş yeteneklere sahip iki binden fazla küçük keşif İHA'sına sahip. Bir tondan fazla kütleye sahip karmaşık ve ağır bir insansız hava aracı ailesi geliştiriliyor.

Kaynak: globalwarnews.ru

Haber Ara