Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Rum vatandaşlardan Davutoğlu'na teşekkür

Rum kökenli vatandaşlar, eğitime başlayan Gökçeada Rum azınlık okulları için Davutoğlu'na teşekkür etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-17 02:45:21

Rum vatandaşlardan Davutoğlu'na teşekkür

AA'nın haberine göre: Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu, talepleri üzerine Türkiye, Atina ve Selanik'teki Gökçeadalılar Derneği başkanları ve yöneticilerini kabul etti.

Rum kökenli vatandaşlar, geçen yıl eğitime başlayan Gökçeada Rum azınlık ilkokulunun yanı sıra bu yıl adada Rum azınlık ortaokulu ve lisesinin faaliyete geçmesinden ötürü Davutoğlu'na teşekkürlerini iletti.

Hükümetin, azınlık hakları ve dini özgürlükler konusunda olumlu adımlar attığı, Türkiye'deki azınlıkların talep ve ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik azınlık temsilcileriyle karşılıklı diyalog içinde olmaya önem verdiği, bu doğrultuda Başbakan Davutoğlu'nun, 2011'den bu yana gerçekleştirdiği Atina ziyaretleri vesilesiyle Türkiye'den göç ederek, Yunanistan'a yerleşen Rum azınlık temsilcileriyle de bir araya geldiği belirtildi. 

Yunanistan'daki Türkler ile Türkiye'deki Rumların iki ülke arasında dostluk köprüsü olduğu, hükümetin, Yunanistan'daki Türklerin karşı karşıya olduğu sorunların aşılması için Yunan hükümetiyle işbirliği ve diyalog içinde çalışmaya devam edeceği kaydedildi.

Haber Ara