Dolar

32,6082

Euro

34,7798

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Ruhani, pirinç için Tayland'a gitti

İran Lideri Ruhani, pirinç ithalatı görüşmek üzere Tayland'a gitti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-10 14:22:43

Ruhani, pirinç için Tayland'a gitti

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Tayland'ın devasa pirinç stoğunu görüşmek için Tayland'da Başbakan Prayut Chan-ocha ile görüştü.

Tayland hükümet sözcü vekili Werachon Sukondhapatipak'ın verdiği bilgiye göre İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Tayland'dan daha fazla pirinç ithal etme niyetinde olduklarını belirtmek için başbakan Chan-ocha'yı ziyaret etti.

Görüşmede Chan-ocha'nın yeni pirinç alımını görüşmeden ziyade iki ülke arasında daha önceden yapılmış olan pirinç anlaşmasının detayları üzerine konuştuğu bildirildi.

Tayland ve İran bu yılın başlarında değeri 126 milyon dolar olan 300 bin ton pirinç ithalatı için mutabakat bildirisi imzalamıştı. Tayland, İran'a pirinç ihracatını 2006 yılında kalite ve ödeme tartışmaları sebebiyle durdurmuştu. Ayrıca Vietnam ve Pakistan'da İran'ın ödemeleri peşin olarak yapmaması halinde tüm pirinç gönderilerini durduracaklarını açıklamıştı.

İran'ın pirinç ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayan Hindistan'da ise pirinç ihracatı yapan firmalar benzer sebeplerle Hindistan hükümetinin artık İran'a kredi vermeyi bırakmasını istemişti.

Haber Ara