Dolar

32,5770

Euro

34,9051

Altın

2.439,54

Bist

9.645,02

Ruhani: Nükleer anlaşma 'kazan-kazan' bir anlaşma

Trump ile karşılıklı açıklamalarda bulunan İran Cumhurbaşkanından 'nükleer anlaşma' açıklaması geldi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-07 09:55:32

Ruhani: Nükleer anlaşma 'kazan-kazan' bir anlaşma

Sputnik'in habeirne göre İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran devlet televizyonunda canlı yayınlanan konuşmasında Trump'ın düşündüğünün aksine İran ile P5+1 ülkeleri arasında 2015'te yapılan nükleer anlaşmanın iki tarafın da yararına olduğunu söyledi. Ruhani, "Nükleer anlaşma ABD Başkanı Donald Trump'ın düşündüğünün aksine 'kazan-kazan' bir anlaşma. Anlaşma bölgedeki tansiyonu düşürmek için sıçrama tahtası olarak kullanılabilir" dedi.

Ruhani "Yeni ABD Başkanı nükleer anlaşmanın metnini okuyor ancak kabul edemiyor. O bunun tarihteki en kötü anlaşma olduğunu söylüyor. Bu kazan-kazan bir anlaşma. Nükleer görüşmeler bölgeye güvenliği ve istikrarı getirme amaçlı diğer görüşmelere örnek teşkil edebilir" dedi.

TRUMP VE NETANYAHU ANLAŞMADAN MEMNUN DEĞİL

2015'teki anlaşma ile İran'ın nükleer programında kısıtlamaya gitmesi karşılığında bu ülkeye uygulanan yaptırımların aşamalı olrak kaldırılmasına uzlaşılmıştı.

Rusya, Çin ve Avrupa ülkeleri anlaşmanın mevcut halinin korunmasını isterken İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve Trump anlaşmaya İran'a yönelik daha sert önlemlerin dahil edilmesini savunuyor.

İki liderin 15 Şubat'ta yapacağı ikili görüşmede de konuyu ele alması bekleniyor.

 

Haber Ara