Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ruhani: İran teslim olmadı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer müzakerelerde varılan nihai anlaşmanın ülkesi için siyasi bir zafer olduğunu söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-15 15:05:50

Ruhani: İran teslim olmadı

Sputnik'in haberine göre, Bugün gerçekleştirilen kabine toplantısında konuşan Ruhani, P5+1 ülkeleri ile İran arasında imzalanan nükleer anlaşmayı değerlendirdi.

“Hiç kimse İran'ın teslim olduğunu söyleyemez” diyen Ruhani, anlaşmanın İran için yasal, teknik ve siyasi bir zafer olduğu belirtip ekledi “Bu, İran'ın uluslararası bir tehdit olarak görülemeyeceği bir başarı.”

Öte yandan tarihi anlaşmanın imzalanmasının ardından Tahran'a dönen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, havaalanında açıklamalar yaptı.

'BMGK'NIN ONAYINI ALACAK BİR ANLAŞMA ELDE ETTİK'

İran halkı ve ülkenin dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'e müzakerelere verdikleri destekten dolayı teşekkür eden Zarif, "BM Güvenlik Konseyi'nin onayını alacak kapsamlı bir anlaşma elde ettik. Anlaşma Güvenlik Konseyi tarafından onaylandıktan sonra da uygulanmaya başlayacak" dedi.

Anlaşmanın onaylanmasının ardından İran'ın uranyum zenginleştirme hakkının resmen tanınacağını ifade eden Zarif, "Gelecekteki programımız doğrultusunda elimizde olan en gelişmiş teçhizatlarla dünyanın bilim ve teknolojik kazanımlarını kullanarak, gelişmiş uranyum zenginleştirmeye, gelişmiş ekonomiye ve gelişmiş nükleer programa ulaşacağız" diye konuştu.

Haber Ara