Dolar

32,5670

Euro

35,0242

Altın

2.428,02

Bist

9.722,09

Ruhani'den Riyad'daki zirveye ilişkin ilk açıklama

Ruhani, 'Suudi Arabistan'daki zirve, siyasi değeri olmayan bir gösteri' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-22 16:33:13

Ruhani'den Riyad'daki zirveye ilişkin ilk açıklama

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Suudi Arabistan'da ABD Başkanı Donald Trump'ın katıldığı ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi'nin 'siyasi değeri olmayan bir gösteri' olduğunu söyledi. Ruhani 'Ortadoğu'da İran'ın yardımı olmadan istikrarın imkansız olduğunu' da vurguladı.

Haftasonu yapılan seçimle 2. kez cumhurbaşkanı seçilen İran Cumhurbaşkanı Ruhani Trump'ın Suudi Arbistan'da 50'den fazla ülkenin temsilcisi ile katıldığı ABD-Arap ve İslam Ülkeleri Zirvesi'ni 'bir gösteri' olarak niteledi.

Tahran'da düzenlenen basın konferansında konuşan Ruhani, ABD ve Suudi Arabistan arasında imzalanan silah anlaşmasına değinerek "Suudi Arbistan'daki toplantı sadece bir şovdu. Hiçbir şekilde siyasi ya da pratik bir değeri yok. Terörizmi halkın parasını bir süper güçe vererek çözemezsiniz" ifadelerini kullandı.

Ruhani, "Kim, İran olmadan Ortadoğu'da istikrarın sağlanabileceğini söyleyebilir? Kim, İran olmadan bölgede bütünsel bir istikrarın var olabileceğini söyleyebilir?" diye konuştu.

Cuma günkü İran seçimlerinin de dünyaya bir mesaj olduğunu belirten Ruhani "Biz dünyaya karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar temelinde karşılıklı etkileşime açık olduğumuzu söylemek istedik" dedi.

 

Haber Ara