Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Ruhani: Bazı ülkeler İsrail ile işbirliği yaptı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD’nin Kudüs kararına ilişkin Washington yönetiminin böyle bir karar alabilmesinde birtakım ülkelerin İsrail ile istişare ve koordinasyon halinde olmasının etkili olduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-14 06:29:07

Ruhani: Bazı ülkeler İsrail ile işbirliği yaptı

İslam İşbriliği Teşkilatı'nın İstanbul'daki olağanüstü Kudüs zirvesine katılan Hasan Ruhani, “Kudüs'ü korumaya hazırız. Bu konuda hiçbir çekincemiz ve ön şartımız yoktur” dedi.

"BAZI ÜLKELER..."

Siyonist rejimin bu tehditleri karşısında bölgede de bazı ülkelerin ABD ile iş birliği halinde olduğunu ifade eden Ruhani, “Filistin'in kaderini belirleme çabası içindeler. Eğer bu çabalar ses getirirse siyonistler Filistin'i daimi olarak işgal eder” uyarısında bulundu. Ruhani, “Siyonistler, terörizm ve şiddet tohumlarını Ortadoğu'ya ekenlerdir. ABD maalesef yıllarca müzakerelerde bir hakem olarak tayin edildi ve arabuluculuk için hep ABD'ye dönüldü. Halbuki ABD hiçbir zaman dürüst bir aracı olmamıştır, olmayacaktır da. ABD ayrıca Filistinlilerin meşru taleplerini hiçbir şekilde gözetmiyor” dedi.

Zirvede, ABD'nin tanıma kararına karşı güçlü bir kınama mesajı çıkarmak gerektiğini kaydeden Ruhani, “İran olarak Müslüman ülkelerin her biriyle iş birliğine hazırız. Böylece Kudüs'ü korumaya hazırız. Bu konuda hiçbir çekincemiz ve ön koşulumuz yoktur” diye konuştu.

 

Haber Ara