Dolar

32,5437

Euro

34,8287

Altın

2.427,06

Bist

9.722,09

Ruhani, Avrupa turuna çıkacak

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin İtalya ve Fransa’ya bir seyahat düzenleyeceğini aktardı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-18 12:43:08

Ruhani, Avrupa turuna çıkacak

Sputnik'te yer alan habere göre: Tahran'a uygulanan yaptırımların kaldırılması kararının ardından, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin uzun süredir beklenen Avrupa programı belli oldu.

Reuters'a konuşan diplomatik kaynaklar, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin İtalya ve Fransa'ya bir seyahat düzenleyeceğini aktardı. Buna göre Ruhani, 25 Ocak'ta İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, İtalya Başbakanı Matteo Renzi ve İtalyan iş adamlarıyla; 26 Ocak'ta ise Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis'le bir araya gelecek. 

Ruhani'nin Avrupa gezisinin ikinci durağı Fransa'ya 27 Ocak'ta gideceğini belirten kaynak, bu ziyaretin kaç gün süreceğine ilişkin bilgi vermedi. Öte yandan Sputnik'e bilgi veren Fransız kaynaklar, Ruhani'nin 28 Ocak'ta Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile görüşeceğini belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kasım ayı içinde Fransa'ya gideceğini açıklanmış, ancak Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından bu ziyaret iptal edilmişti.

Haber Ara