Dolar

32,4864

Euro

34,9557

Altın

2.435,40

Bist

9.716,77

Ruhani ABD'yi uyardı: İtibarınız zedelenir

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmayı bozma girişimi konusunda uyarılarda bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-19 05:34:45

Ruhani ABD'yi uyardı: İtibarınız zedelenir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'nin nükleer anlaşmanın ihlaline yönelik girişimlerinin, Washington yönetiminin uluslararası alandaki itibarını zedeleyeceğini söyledi.

Ajansların aktardığı bilgide; İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Ruhani, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Yukiya Amano'yu başkent Tahran'da kabul etti.

Görüşmede, ülkesinin UAEA ile ilişkilerini geliştirmeye devam edeceğini söyleyen Ruhani, son haftalarda ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları uzatma kararına işaret ederek, nükleer anlaşmanın tüm tarafların yükümlülüklerini yerine getirmesiyle sürdürülebilir olacağını ifade etti. Ruhani, nükleer anlaşmanın ihlaline yönelik girişimlerin ABD yönetiminin uluslararası alandaki itibarını zedeleyeceğini vurguladı.

‘İRAN BÜTÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRDİ'

UAEA Başkanı Amano da görüşmede, İran'ın nükleer anlaşmanın uygulamaya girdiği 16 Ocak'tan bu yana anlaşma ile ilgili bütün yükümlülüklerini yerine getirdiğini belirtti. Nükleer anlaşmanın uygulanmasıyla ilgili İranlı üst düzey yetkililerle temaslarda bulunmak için sabah saatlerinde Tahran'a gelen Amano, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi ile bir araya geldi.

 

Haber Ara