Dolar

32,3397

Euro

35,1175

Altın

2.311,98

Bist

9.079,97

Ruanda Erbakan Camii ibadete açıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Sabah Namazı Devrimi ile birlikte Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan adına Ruanda’da inşa edilen cami, dualarla hizmete açıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-01 10:47:39

Ruanda Erbakan Camii ibadete açıldı

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle de yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Sabah Namazı Devrimi tarafından Ruanda'da yaptırılan Erbakan Camii.

Sosyal medyadan yapılan duyurularla bağışları toplanan ve geçtiğimiz Ramazan Ayı'nda temelleri atılan cami, dualarla ibadete açıldı.

dd_22

“RUANDA'DA MÜSLÜMAN NÜFUS ARTIYOR"

Açılışı yapmak üzere İHH yetkilileriyle birlikte bölgeyegiden Sabah Namazı Devrimi'nden Derda Şanalmış, cami ismine neden Erbakan ismi verdiklerini, “Bizler, Necmettin Erbakan'ın ümmet ve umumi olarak insanlık için yaptıklarıyla tarihimizin mühim şahsiyetlerinden biri olduğuna inanıyoruz. Bu sebepten ötürü camimize Erbakan Hoca'mızın ismini verdik” cümleleri ile özetledi. Şanalmış, şunları söyledi:

“Şuanda nüfusun yaklaşık yüzde 10'unu Müslümanların oluşturduğu Ruanda topraklarındayız. Ruanda denildiğinde akıllara 1994 yılında gerçekleştirilen tarihin belki de en büyük soykırımlarından biri geliyor. Bu soykırım neticesinde bu topraklarda yaklaşık 1 milyon insan katledilmişti.

Özellikle soykırımdan sonra Ruanda'da Müslüman nüfusunda çok büyük bir artış olduğu gözlemlenmekte. Dolayısı ile bu topraklarda inşa edilecek olan cami, okul ve Kur'an Kursu gibi yapıların İslam dininin yayılması açısından çok büyük bir önem arz ettiğini söylememiz gerekiyor. Bugün bizler de burada bağışçılarımızın destekleriyle inşa edilen Ruanda Erbakan Camii'nin açılışı için bulunmaktayız. Caminin yapımında maddi manevi emeği geçen herkesten Allah razı olsun, katkı sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

a_1

"GENÇLER İSLAMİ EĞİTİM ALACAK"

Tarihinde kanlı eylemlere şahitlik eden ve Müslümanların azınlıkta olduğu Ruanda'da açılan camide aynı anda 150 kişi ibadet edebilecek. En yakın caminin 21 km uzaklıkta olduğu Kayonza Bölgesi'nde açılan camide ibadetin yanı sıra Müslüman gençler, İslami eğitim alma imkânına da kavuşmuş oldu. Camiden bölgede yaşayan toplamda bin 200 Müslüman istifade edecek.

Haber Ara