Dolar

32,5631

Euro

34,7051

Altın

2.411,57

Bist

9.645,02

Ron Klain kimdir kaç yaşındadır? Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Ron Klain

Joe Biden’ın Beyaz Saray Genel Sekreterliği’ne atadığı Ron Klain kimdir? ABD seçim sonuçlarına göre, ABD’nin 46. Başkanı olan Demokrat aday Joe Biden, Beyaz Saray’a yerleşmenin hazırlığını yaparken bir yandan da A takımını kuruyor. Trump’ı sandıkta yenen Joe Biden, Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğüne Ron Klain'i getireceğini duyurdu. Ron Klain kimdir? Ron Klain kaç yaşında? Ron Klain hangi görevlerde bulundu?

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-12 18:20:37

Ron Klain kimdir kaç yaşındadır? Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Ron Klain

Ron Klain, uzun yıllar Joe Biden'la çalıştı. 2009'da Amerikan ekonomisini en kötü krizlerden Ron Klain ile birlikte kurtardıklarını söyleyen Biden, 2014 yılında da kamu sağlığı konusunda acil sıkıntıların Ron Klain ile birlikte üstesinden geldiklerini söyledi.

Ron Klain ise yaptığı açıklamada, ''ABD başkanlığına seçilen Biden'a hizmet etmek benim için büyük bir onur ve bana duyduğu güvenden onur duydum.'' dedi. Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü koltuğuna oturmak için gün sayan Ron Klain, ise Başkan Biden ve başkan yardımcılığına Kamala Harris ile çalışmayı iple çektiğini duyurdu.

Ron Klain kimdir?

2020 ABD Başkanlık Seçimi sürecinde Joe Biden'a kıdemli danışmanlık hizmeti veren Klain, Biden'ın Obama yönetiminde başkan yardımcısı olduğu zaman da özel kalemliğini yaptı. Klain, Beyaz Saray'ın Ebola ile mücadele koordinatörü görevinde de bulundu. Biden'a 1989-1992 yıllarında Senato Yargı Komitesi'nde başdanışmanlık yapan Klain, 1988 ve 2008 yıllarında başkan adayı olan Biden'ın danışmanlığını üstlendi. Eski ABD başkan yardımcılarından Al Gore'un da özel kalem müdürü olan Klain, eski başkanlar Barack Obama ve Bill Clinton ile Demokrat başkan adayları Al Gore, John Kerry, Hillary Clinton'ın seçim kampanyalarında da danışman görevinde bulundu. Ron Klain, Harvard Üniversitesinde hukuk okudu. Georgetown Üniversitesinde misafir profesör olarak çalışan Klain, evli ve 3 yetişkin çocuk sahibi.

Haber Ara