Dolar

32,3738

Euro

35,0060

Altın

2.325,66

Bist

9.108,70

Roman çocuklara umut olan proje son buldu

Geçen yıl başlatılan Roman çocuklara umut olan proje büyük bir başarıyla sona erdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-26 15:28:58

Roman çocuklara umut olan proje son buldu

Aile ve Sosyal Politikalar Kırklareli İl Müdürlüğü proje ve çalışmaları ile göz doldurmaya devam ediyor. Bakanlık olarak kurulduğu günden bugüne sosyal Politikalar alanında ülkemizde sıçrama yaratan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlükleri kanalıyla sosyal farkındalık projeleriyle göz dolduruyor.

Son.tv'nin haberine göre; Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Kırklareli'n de devletin şefkat eli olmaya devam ediyor. Yoğun bir roman nüfusuna sahip olan ilde özellikle roman öğrencilerin daha fazla bulunduğu okullarda öğrencilere ulaşarak Sosyal Hizmet Çalışanları eşliğinde aileleri ile görüşme yaparak sosyal ihtiyaç tespiti sonrasında ailelere destek oluyor.

379394 (1)

2 yıldır başarı ile sürdürülen “Çocuklar Okula” proje çalışmasının 2016 yılı kapanış proğramı Kültür merkezinde yapıldı. Duygusal anların yaşandığı programa Kırklareli AKPARTİ Milletvekili Selehattin MİNSOLMAZ Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Toplum Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Mustafa N. NURUHAN, Vali Yardımcısı Tahir DEMİR ve kurum müdürleri katıldı. Ev sahipliğini İl Müdürü Hatice MALKOÇ ÇETİN'in yaptığı  proğramda proje kapsamındaki roman öğrenciler ile onlara abi ve ablalık yapan üniversite öğrencilerinin ayrılma anlarında duygusal anlar yaşandı. Başarılı Roman çalışmaları ile dikkat çeken İl Müdürü Hatice MALKOÇ ÇETİN  “Öğrencilerden ayrılmanın burukluğu yanında elde edilen başarılarında mutluluğunu aynı anda yaşadıklarını, önümüzdeki yılın heyecanını şimdiden hissettiğini projenin sonraki yıllarda devam edeceğini, bu projenin yanında bakıma muhtaç engelli ve yaşlılarımıza yönelik yine ülkemizde ilk olan “Genç Sefkat” projesininde devam ettiğini bu proje ile ilimizde bakanlığımız tarafında hizmet verilen engelli ve yaşlılarımıza aynı zamanda üniversite ile yapılan planlama ile sağlık bölümleri son sınıf öğrencilerinin katılımı ile düzenli taramalar yapıldığını” söyledi.

Kırklareli Milletvekili Selehattin MİNSOLMAZ yaptığı konuşmada Sosyal Politikaların önemine vurgu yaparak ilimizde böyle bir çabanın yükseldiğini görmekten çok memnun olduğunu, her zaman desteklerinin süreceğini söyledi.

Proje kapsamında iki yıldır İlköğretim öğrencileri ile Kırklareli Üniversitesi Gönüllü öğrencileri eşleştirilerek eğitim, kültür ve sosyal hayat alanlarında Roman öğrencilere destek sağlanıyor. İki yılın sonunda roman öğrencilerin başarı ve okula devam oranlarında yüzde seksenbeşlere varan başarı sağlandı. Çalışmaların sosyal İçerme kapsamında Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından pilot iller bazında uygulanması düşünüldüğü öğrenildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara