Dolar

32,3667

Euro

35,0588

Altın

2.324,81

Bist

9.079,97

Roma'daki tarihi arena Kolezyum'un üst katları ziyarete açılacak

İtalya Kültür Bakanı Franceschini: 'İtalya'nın dünyadaki sembolü olan bu anıtın muhteşem olmasını sağlayacak değer kazanma süreci devam ediyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-03 22:04:17

Roma'daki tarihi arena Kolezyum'un üst katları ziyarete açılacak
İtalya Kültür Bakanı Dario Franceschini, başkent Roma'daki dünyaca ünlü arena Kolezyum'un üst katlarının yakında ziyarete açılacağını belirtti.

Milattan sonra 72 ile 80 yılları arasında inşa edilen, uzun yıllar Roma imparatorlarının ve Romalıların büyük eğlencelerine ev sahipliği yapan, günümüzde kentin simgesi haline gelerek yılda 5 ile 6 milyon turist tarafından ziyaret edilen tarihi arenanın yerden 40 metre yükseklikteki üst bölümleri de ziyaret edilebilecek.

Bakan Franceschini, bir grup gazeteciyle yaptığı özel turda, "Bugün çok önemli bir gün. Önemli bir restorasyonun ardından Flavianus Amfitiyatrosu'nun üst katlarını yeniden açıyoruz. Beşinci bölümü ziyaret edenler hem Kolezyum'un hem de Roma'nın eşsiz manzarasını görebilecekler. İtalya'nın dünyadaki sembolü olan bu anıtın muhteşem olmasını sağlayacak değer kazanma süreci, halihazırda finanse edilen restorasyon projesi devam ediyor." diye konuştu.

Çalışmalar nedeniyle yaklaşık 40 yıldır ziyarete kapalı ünlü arenanın üst katlarının, 1 Kasım'dan itibaren 25'er kişilik gruplar halinde gezilebileceği bildirildi.

Ziyarete açılacak bölümlerin, imparatorluk döneminde en aşağı sınıf olarak görülen halkın gittiği 5. bölüm ile tüccar sınıfının yer aldığı 4. bölüm olduğu belirtildi.

Asıl adı Flavianus Amfitiyatrosu olan ve yıllara meydan okuyan arena için restorasyon çalışmaları, 2013 yılında Floransalı iş adamı Diego Dalle Valle'nin sahibi olduğu ünlü ayakkabı firmasının 25 milyon avroluk sponsorluğuyla hayata geçmişti. Üç aşamalı restorasyon planının kapsamlı olan ilk aşaması geçen yıl tamamlanmıştı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara