Dolar

32,5839

Euro

34,7828

Altın

2.509,59

Bist

9.693,46

Rockçı imam belediye başkan adayı oldu

Antalya'da Rockçı imam olarak bilinen Ahmet Muhsin Tüzer, Kaş ilçe belediyesi başkanlığına adaylığını duyurdu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-02-10 12:14:14

Rockçı imam belediye başkan adayı oldu

Geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaki görevinden ihraç edilen ve kamuoyunda Rockçı imam olarak bilinen Ahmet Muhsin Tezer, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Facebook üzerinde paylaşım yapan Tüzer, "Ülkemizin geleceği ve istikbalimizin umudu olan gençler…! Birlikte başaracağız" ifadelerini kullandı. Tüzer, hiçbir partiye bağımlı olmadan Kaş Belediyesinde aday olduğunu duyurdu.

1940579_1_1549778273wlAe3

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, arkadaşıyla ‘FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve ‘Rockçı imam' olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Bu düşünceyi bana aşılayan Sokrates'in bir sözünü sizlerle paylaşmak istiyorum: "Likyalılara hiçbir zaman, hiçbir kimse bey olamadı." Ülkemizin de içerisinde bulunduğu bu yozlaşmış sosyolojide şunun farkına vardım ki, bir partiye bağlı kalan Belediye Başkanı özgür değildir ve kendi hizmetlerini yapamıyordur veya yapmakta zorlanıyordur. Bu neticeyle partiyle içli dışlı olmak yerine halkımız ile içli dışlı olmayı tercih ediyorum"

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan Pınarbaşı Camii'nde imamlık yaparken, arkadaşıyla ‘FiRock' adlı müzik grubunu kuran ve ‘Rockçı imam' olarak tanınan Ahmet Muhsin Tüzer, geçtiğimiz Ekim ayında ihraç edildi.

Tüzer hakkında, ‘izinsiz ve paralı konser vermek', ‘raporlu ya da izinli olmamasına rağmen eşinin memleketi Romanya'dan iki gün geç dönmek' nedeniyle Temmuz ayında da soruşturma açılmıştı. İHRAÇ SONRASI DAVA AÇTI

Meslekten ihraç edildikten sonra Tüzer, kararının iptali talebiyle Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Ancak mahkeme Tüzer'in meslekten ihraç kararını oy birliğiyle onadı. Mahkemenin kararını değerlendiren Tüzer şu açıklamalarda bulunmuştu: "Gerçekten çok üzgünüm. Görevimi aksatmadım. Görevimin gereğini her aşamada yerine getirdim. Yasa dışı hiçbir şey yapmadım. Paralı konser vermedim. Verdiğim konserler için de kaymakamlıklardan izin aldım.

Yurt dışına hep izin alarak çıktım. 20 yıllık hizmetin karşılığı bu olmamalıydı. Konya Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz için başvuracağım. Oradan da ret gelmesi halinde, süreci Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağım."

 

Haber Ara